Ένα Vacheron Constantin για το λαό

Τα μηνύματα του 2016 για κάποιες από τις κορυφαίες ωρολογοποιίες δεν είναι πολύ θετικά. Αγορές που μέχρι πρόσφατα συνέχιζαν να στηρίζουν την παραγωγή πολυτελών και πανάκριβων ρολογιών δείχνουν να στρέφονται σε πιο value for money επιλογές, με αποτέλεσμα τα εκκεντρικά και με εξωφρενικές τιμές μοντέλα να μην αποδίδουν όσο στα προηγούμενα χρόνια.

Οι αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι επικεφαλής των πολυτελών οίκων είναι δύσκολες. Η πιο δύσκολη απ’ όλες είναι αν αξίζει να ρίξουν τις τιμές τους, δημιουργώντας μοντέλα πιο ευτελή υλικά και να απευθυνθούν σε ένα άλλο κοινό, ρισκάροντας και μια έκπτωση στη φήμη τους. Η πιο ιστορική ωρολογοποιία απ’ όλες, η Vacheron Constantin, φαίνεται πως δεν φοβάται να πάρει το ρίσκο.




Το Quai De L’Ile 4500S είναι το πρώτο μοντέλο της συλλογής Quai de l'Ile που έρχεται με κάσα από ατσάλι και όχι από χρυσό και έτσι η τιμή του διαμορφώνεται κάτω από τις 15.000 ευρώ. Αν εξαιρέσεις, πάντως, το υλικό της κάσας, το υπόλοιπο ρολόι είναι Vacheron Constantin με τα όλα του. Η κάσα έχει διάμετρο 41 χιλιοστών και σχήμα μεταξύ tonneau και στρογγυλού. Το καντράν, σε λευκό ή μαύρο, κατακλύζεται από αριθμούς. Είναι οι ενδείξεις των ωρών αλλά και της ημερομηνίας, η οποία παρουσιάζεται με ένα μικρό δείκτη που κινείται σε έναν ενδιάμεσο κύκλο και δείχνει στο αντίστοιχο νούμερο.




Ο μηχανισμός που τα κινεί όλα αυτά είναι ο Caliber 5100, με 172 διαφορετικά εξαρτήματα και 60 ώρες αυτονομία κουρδίσματος. Το μοντέλο έρχεται είτε με λουράκι από δέρμα κροκόδειλου, είτε από καουτσούκ -άλλη μια ένδειξη ότι, τουλάχιστον στην εν λόγω περίπτωση, η Vacheron Constantin κάνει το παν για να φανεί όσο πιο προσιτή γίνεται.






Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget