Έξι κανόνες του στυλ που πρέπει να «σπάσεις»

Αν το σκεφτείς λιγάκι, πολλά - αν όχι όλα - από αυτά που ακολουθείς στον τρόπο που ντύνεσαι είναι άγραφοι κανόνες, τους οποίους δεν έχεις την παραμικρή ιδέα ποιος έχει επιβάλλει και για ποιο λόγο «πρέπει» ντε και σώνει να ακολουθείς. Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσεις ότι κάποιοι ελεγχόμενοι πειραματισμοί όχι απλώς επιτρέπονται, αλλά επιβάλλονται. Αν μη τι άλλο, για λόγους ποικιλίας και αισθητικού ενδιαφέροντος.

Η απαξίωση του καφέ

Κανένας μας δεν του έχει φερθεί γενναιόδωρα. Το καφέ τρώει τ' απόνερα του μαύρου και του μπλε χρόνια τώρα και μάλιστα στο παρελθόν θεωρούνταν το χρώμα της κακογουστιάς. Κάτι που προφανώς έχει ανατραπεί έστω και σιωπηλά, αν αναλογιστείς το πόσο ωραία καλύπτει τις επιφάνειες των δερμάτινων παπουτσιών. Τα καφέ brogues, όπως και τα chelsea boots αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν του καλού στυλ. Δοκίμασέ το και σαν απόχρωση στο παντελόνι, ή το μπουφάν.

«Όλα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους»

Όχι, δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να δένεις αυστηρά χρωματικά και σχεδιαστικά την κάλτσα με τη γραβάτα και την ποσέτ σου. Αρκεί μόνο να είναι όλα ποιοτικά και να φαίνονται. Οι Ιταλοί το λένε «Sprezzatura» και το κάνουν ήδη με μεγάλη επιτυχία. Οι επιμελώς ατημέλητοι συνδυασμοί αποτελούν την πεμπτουσία του smart casual. Γίνε πιο τολμηρός λοιπόν, κανείς δε θα σε κατακρίνει.

Η απόλυτη εφαρμογή στα ρούχα

Προφανώς και τα ρούχα που φοράς πρέπει να σου κάνουν-και κυρίως να μην είναι μικρότερα απ' ό,τι πρέπει, αλλά το να είναι λίγο πιο μεγάλα όχι μόνο δεν αποτελεί στιλιστικό ατόπημα, αλλά σε κάποιους σωματότυπους δείχνουν και καλύτερα. Μια φόρμα ή ένα παντελόνι που δείχνει baggy, μια μπλούζα που δεν «κολλάει» πάνω σου μπορούν ν' αποβούν σωτήρια για την εικόνα σου.

«Καλό κοστούμι είναι μόνο το μαύρο κοστούμι»

Λέγεται «Black tie» και πράγματι ως χρώμα έχει ταυτιστεί με την επισημότητα. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν κι άλλες επιλογές, τις οποίες θα ήταν κρίμα να μη δοκιμάσεις. Η απόχρωση Midnight Blue, για παράδειγμα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Γιατί όχι κι ένα σκούρο πράσινο κοστούμι;

Η καλοκαιρινή «εξωστρέφεια»

Ποιος είπε ότι στη ζέστη όλα επιτρέπονται; Κανένας καύσωνας δεν επιτρέπει να κυκλοφορείς όλη τη μέρα με τη σαγιονάρα, το μαγιό και το αμάνικο, στο όνομα της freestyle ανεμελιάς. Κάνει ζέστη ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θερινή σου εμφάνιση μπορεί να απέχει τόσο από τη χειμερινή. Προσπάθησε να διατηρείς μία ισορροπία.

Πάντα στην πένα

Εννοείται πως δεν γίνεται να φοράς ό,τι βρεθεί μπροστά σου, αλλά δεν χρειάζεται και να το παρακάνεις. Και - σίγουρα - δεν πρέπει να φαίνεται ότι έχεις προσπαθήσει πάρα πολύ για την εκάστοτε εμφάνισή σου. Απόφυγε τις υπερβολές στο στυλιζάρισμα και δεν χάθηκε και ο κόσμος αν έχει ξεφύγει και καμία τσαλάκα.



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget