Τρόποι για να αυξήσετε την πιθανότητα να συλλάβετε

Τα περισσότερα ζευγάρια περνούν μήνες και χρόνια προσπαθώντας να αποτρέψουν μια εγκυμοσύνη που φαντάζονται ότι η σύλληψη θα έρθει αμέσως μόλις σταματήσουν να προσέχουν.  Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό όταν συνειδητοποιείς, ότι θέλει περισσότερη προσπάθεια για να συλλάβεις από το να διακόψεις απλά τις μεθόδους αντισύλληψης που χρησιμοποιούσες. Σήμερα θα δούμε 10 απλά πράγματα που μπορούν να στρέψουν τις στατιστικές της σύλληψης προς όφελός σας.

1.    Διατροφή
Τα χαμηλά επίπεδα ψευδάργυρου στον άνδρα έχει συσχετιστεί με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, γι’ αυτό οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως άπαχο κρέας, αυγά, θαλασσινά και δημητριακά ολικής άλεσης.
Επίσης το ασβέστιο και η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει την ανδρική γονιμότητα, γι’ αυτό… ο καλός σας πρέπει να πίνει όλο το γάλα του!

Και μια συμβουλή για τις γυναίκες: Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1998, παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερο από μισή κούπα τσάι την ημέρα παρουσίασαν αυξημένη, κατά 7 φορές, πιθανότητα σύλληψης κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας που κράτησε τρεις μήνες.
Αν λοιπόν η επιθυμία σας να γίνεται σύντομα μαμά είναι έντονη, βάλτε το τσάι στην καθημερινότητά σας.

2.    Αποτοξίνωση
Η αποχή από το αλκοόλ, το κάπνισμα (ακόμα και το παθητικό) και τα φάρμακα (ακόμα και τα φυτικά) και η κατάργηση από την ζωή σας των τοξικών χημικών, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για την καθαριότητα του σπιτιού είναι τα βασικά όπλα σας στην προσπάθειά σας να συλλάβετε. Περιορίζοντας επίσης την σοκολάτα, την καφεΐνη και τα αναψυκτικά θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί και να είναι έτοιμο για την πολυπόθητη εγκυμοσύνη.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπερβολική άσκηση και τα χαμηλά επίπεδα λίπους (δείκτης μάζας σώματος κάτω του φυσιολογικού) μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα μειωμένης γονιμότητας στις γυναίκες. Γι’ αυτό μην το παρακάνετε με εξαντλητικές δίαιτες.

3.    Δροσιά και χαλαρότητα
Η παραγωγή σπέρματος εμποδίζεται όταν οι όρχεις του άνδρα υπερθερμαίνονται. Οι άνδρες λοιπόν πρέπει να φορούν βαμβακερά εσώρουχα και παντελόνια που να μην τους σφίγγουν, να αποφεύγουν τα καυτά μπάνια και την σάουνα, ακόμα και να μειώσουν τον χρόνο που κάνουν ποδήλατο ή έντονα σπορ.

4.    Οι ημερομηνίες
Θα έχετε ακούσει ένα σωρό εικασίες για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την γονιμότητα. Πριν τις υιοθετήσετε καλό θα είναι να συμβουλεύεστε πρώτα τον γυναικολόγο σας. Και πάνω απ’ όλα να γνωρίζεται πως έχει το θέμα με τις ημερομηνίες γονιμότητας μέσα στον κύκλο σας.
-Η ωορρηξία συμβαίνει 14 ημέρες πριν να έρθει η περίοδός σας. Αν ο κύκλος σας κυμαίνεται από 24 ως 30 ημέρες μπορείτε να υπολογίζετε την ωορρηξία σας ανάμεσα στην 10η και την 16η ημέρα.
- Το ωάριο ζει για 12 ως 24 ώρες, οπότε η σεξουαλική επαφή αργότερα από την ωορρηξία δεν θα οδηγήσει πιθανόν σε σύλληψη.
- Το σπερματοζωάριο ζει ως 72 ώρες, οπότε η σεξουαλική επαφή ακόμα και 3 ημέρες πριν την ωορρηξία μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη.

5.     Η χρήση τεστ γονιμότητας
Τα καλά τεστ γονιμότητας μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης. Μετρούν τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης που αυξάνεται 24-36 ώρες πριν την ωορρηξία. Άρα από την στιγμή που θα διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι αυξημένα μπορείτε να ξέρετε ότι οι πιθανότητες σύλληψης είναι αυξημένες μέσα στις επόμενες 36 ώρες.

6.     Ο γυναικολόγος
Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας και προγραμματίστε κάποιες εξετάσεις. Ο γυναικολόγος σας θα σημειώσει το οικογενειακό σας ιστορικό, θα διαπιστώσει την καλή σας υγεία και θα σας συμβουλεύσει για της μεθόδους που θα βοηθήσουν στην σύλληψη. Αν παίρνατε χάπι αντισύλληψης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης αυξάνονται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την διακοπή του, αφού ο κύκλος σας θα έχει επιστρέψει στην φυσιολογική λειτουργία του.
Ο γιατρός σας επίσης μπορεί να σας προτείνει κάποιο σκεύασμα βιταμινών που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να προετοιμαστεί για την πολυπόθητη εγκυμοσύνη.

7. Η συχνότητα
Οι γυναικολόγοι και οι ειδικοί στην γονιμότητα προτείνουν σεξουαλική επαφή κάθε μία ή δύο ημέρες τη περίοδο της ωορρηξίας σας. Πολλά ζευγάρια ανησυχούν αν το σπέρμα είναι αρκετά «δυνατό» για καθημερινή σεξουαλική επαφή. Αυτό όμως δεν μπορεί να μπει σε κανόνες. Σε μερικούς άνδρες το σπέρμα αδυνατίζει με την συχνή επαφή και με άλλους όχι.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στον άνδρα είναι υψηλότερα τις πρωινές ώρες, άρα το πρωινό σεξ μπορεί να αποδειχθεί πιο… αποδοτικό.

8. Οι στάσεις
Δεν μετράει μόνο η συχνότητα αλλά και ο τρόπος. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς σε θέματα γονιμότητας, η ιεραποστολική στάση επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση και μπορεί να τοποθετήσει το σπέρμα βαθύτερα μέσα στον κόλπο σας.
Επίσης ο γυναικείος οργασμός και οι συσπάσεις που τον συνοδεύουν μπορεί να ωθήσει το σπέρμα ακόμα βαθύτερα και πιο κοντά στο ωάριο που περιμένει να γονιμοποιηθεί.
Αποφύγετε τέλος τεχνητά λιπαντικά. Τα τζελ, η βαζελίνη αλλά ακόμα και το σάλιο πολλές φορές μπορούν να σκοτώσουν το σπέρμα.

9. Το άγχος
Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι πολύ πιθανό οι μηχανισμοί σύλληψης μπορούν να επισκιαστούν από το άγχος. Δυστυχώς το στρες μπορεί να καθυστερήσει τους μηχανισμούς σύλληψης στην γυναίκα, να μειώσει την επιθυμία για σεξουαλική επαφή, ακόμα και να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και την ποιότητα του σπέρματος στον άνδρα.
Γι’ αυτό αν θέλετε να γίνετε γονείς, κάντε έρωτα και όχι σεξ με σκοπό την τεκνοποίηση. Κάντε έρωτα με τον πιο αξέχαστο τρόπο, χαλαρώστε και απολαύστε το γιατί έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες αυτή η αξέχαστη νύχτα να σας φέρει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής σας.

10. Η βοήθεια
Παρόλο που θεωρητικά η σύλληψη μπορεί να συντελεστεί «εν μία νυκτί», αυτό δεν συμβαίνει συνήθως. Πόσο όμως θα πρέπει να προσπαθήσετε πριν αναζητήσετε βοήθεια;
Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον έναν χρόνο, από τη στιγμή που αποφασίσατε να τεκνοποιήσετε, πριν επισκεφτείτε κάποιον ειδικό σε προβλήματα γονιμότητας.
Ωστόσο αν κρίνετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος, μερικές εξετάσεις γονιμότητας μετά τους 3-6 μήνες ίσως βοηθήσουν.
Έχει παρατηρηθεί, η εγκυμοσύνη να έρχεται λίγες ημέρες μόλις, μετά τις εξετάσεις, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το να ξεαγχωθεί το ζευγάρι, αφού τους έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, μπορεί να οδηγήσει γρηγορότερα στη σύλληψη.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget