Σεξ χωρισμού: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις!

Το έχεις σκεφτεί. Δε θέλω ψέματα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνεις κι έχω επιχειρήματα!

Κακά τα ψέματα, κατά πάσα πιθανότητα χωρίζοντας από μια σχέση έχεις μπει κι εσύ στη… διαδικασία να κάνεις το λεγόμενο «σεξ του χωρισμού».


Μπορεί να σου φαίνεται σαν ιδέα κάτι σχετικά καλό, δηλαδή να κερδίσεις κάτι από μια άσχημη κατάσταση, όπως είναι ένας χωρισμός, όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.





Τι, ακριβώς, όμως συμβαίνει τελικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λογική του «ουδέν κακόν αμιγές καλού» δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή, αφού το σεξ του χωρισμού είναι τελικά κάτι που μπορεί να γυρίσει εις βάρος σου.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί (ψυχολόγοι – σεξολόγοι), τα αισθήματα που έχεις για τον πρώην (;) σου είναι ακόμα νωπά και δεν έχεις μπει στη διαδικασία να τον αφήσεις πίσω σου, συναισθηματικά τουλάχιστον.





Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι ένας από τους δυο σας θα «πληγωθεί» από μια τέτοια πιθανότητα, του να κάνετε δηλαδή σεξ λίγο μετά τον χωρισμό σας. Το άτομο που κινδυνεύει περισσότερο να του… ραγίσει η καρδιά είναι εκείνο που ΔΕΝ έχει το άνω χέρι στη σχέση και συνήθως εκείνος ή εκείνη που δεν ήθελε τον χωρισμό.



Τι σε κάνει να το θέλεις

Οι ειδικοί έχουν μπει στη διαδικασία να ψάξουν τα αίτια που σε οδηγούν να κάνεις το σεξ του χωρισμού. Βάσει ερευνών και των σχετικών συμπερασμάτων που έχουν προκύψει από αυτές, κάνουμε σεξ του χωρισμού, γιατί αναζητούμε την επαφή και ένα είδος… παρηγοριάς από τον/την μέχρι πρότινος σύντροφό μας.




Μπορεί, προσωρινά, να λαμβάνουμε την ανακούφιση και την παρηγοριά αυτή, όμως μακροπρόθεσμα μας κάνει κακό. Παράλληλα, εντείνει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να είμαστε ξανά μαζί, οπότε ουσιαστικά ανοίγουμε έναν φαύλο κύκλο.
Τι να κάνεις

Εφόσον θέλεις να προσπαθήσεις να σώσεις τη σχέση σου ή τουλάχιστον να δώσεις ένα οριστικό τέλος σε αυτή, βάζοντας τελεία, οι ειδικοί προτείνουν σε καμία περίπτωση να μην βρεθείτε σε οριζόντια (κι όχι μόνο) στάση, αλλά να κλείσετε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και να καθίσετε να συζητήσετε για την ουσία της σχέσης σας και τι ακριβώς πήγε λάθος σε αυτή.




Από την άλλη, εάν κι εφόσον είστε αρκετά συνειδητοποιημένη και ξέρετε ότι αυτή θα είναι η τελευταία σας φορά, τότε οι ειδικοί λένε ότι μπορείς να τα… δώσεις όλα, βγάζοντας από μέσα σου πολλά και διάφορα απωθημένα που μπορεί να σου είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της σχέσης.


Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget