Κλειτορίδα, αυτή η… άγνωστη – Όσα πρέπει να ξέρεις για την «πηγή των οργασμών» σου

Από τη στήλη τούτη εδώ έχουμε ασχοληθεί κατ’ εξακολούθηση με την κλειτορίδα, την λεγόμενη και «πηγή των οργασμών», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μπορεί να σου ακούγεται κάτι αρκετά… συνηθισμένο και να θεωρείς ότι ξέρεις πολλά πράγματα για την κλειτορίδα σου, όμως – πίστεψέ μας – αφού διαβάσεις το παρακάτω κείμενο είναι πιθανό να αντιληφθείς ότι οι γνώσεις σου, τελικά, είναι πολύ μα πολύ φτωχές γύρω από το αντικείμενο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί τα… πάντα όλα γύρω από την κλειτορίδα και τον ρόλο της στην ερωτική σου απόλαυση κι όχι μόνο!
Τι είναι η κλειτορίδα;

Άλλοι την παρομοιάζουνε με φασόλι, άλλοι με μικρή μπιλίτσα και πολλά άλλα ευφάνταστα ευρήματα. Ανατομικά, λοιπόν, και βάσει του ορισμού που δίνουν οι ειδικοί, η κλειτορίδα είναι ένα εξωτερικό, μικρό ευαίσθητο μέρος των γυναικείων γεννητικών οργάνων που μπορεί να γίνει πιο εμφανές όταν σε ερεθίζουν, χάρη στο αίμα που μεταφέρεται στην περιοχή.

Πολλές, αν όχι οι περισσότερες, γυναίκες χρειάζονται αυτό το μέρος να ερεθιστεί επαρκώς για να έχουν οργασμό. Είναι ανάλογο με το πέος στον άνδρα, αναφορικά με την αίσθηση και τη σεξουαλική δραστηριότητα, τονίζουν οι ειδικοί.




Η ίδια η κλειτορίδα αποτελείται από δύο διαφορετικά ορατά μέρη: την κλειτοριδική «κουκούλα», ένα πτερύγιο του δέρματος που ανασύρεται κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού ερεθισμού και τον κλειτοριδικό αδένα, ένα μικρό, ευαίσθητο βολβό με περίπου 15.000 (!) νευρικές απολήξεις, τις οποίες και προστατεύει η «κουκούλα»του δέρματος.

Όμως, η κλειτορίδα περιέχει και στοιχεία που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι! Έχει εσωτερικές διακλαδώσεις που ταξιδεύουν κατά μήκος του οστού της πυέλου, ενώ είναι… κατασκευασμένη από σπογγώδη ιστό, ο οποίος και τη βοηθάει να μένει όρθια!

Όλα αυτά τα σημεία της κλειτορίδας, ορατά και μη, είναι που σε βοηθάνε να φτάσεις σε οργασμό, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής κι όχι μόνο!
Πού βρίσκεται η κλειτορίδα;

Εάν ανοίξεις εντελώς τα πόδια σου μπροστά σε έναν καθρέφτη, θα παρατηρήσεις τα εσωτερικά και τα εξωτερικά σου «χείλη», που περιβάλλουν το άνοιγμα του κόλπου σου. Εάν βρεις το σημείο που τα χείλη αυτά ενώνονται, στην κορυφή τους, πηγαίνοντας δηλαδή προς τον αφαλό και όχι τον πρωκτό σου, θα έχεις βρει και την κλειτορίδα σου.

Ένας εναλλακτικός τρόπος, για να βρεις το σημείο στο οποίο βρίσκεται η κλειτορίδα, είναι να την εντοπίσεις ακριβώς πάνω από την ουρήθρα σου, την τρυπούλα δηλαδή από όπου ουρείς.




Παίξε μαζί της

Ναι μεν είναι σημαντικό να την εντοπίσεις, λοιπόν, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι να μάθεις και να αντιληφθείς τι ακριβώς μπορεί να σου προσφέρει και πώς θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Βάλε λιπαντικό στα δάχτυλά σου και άρχισε να την τρίβεις απαλά και με τη φορά του ρολογιού, δηλαδή δεξιόστροφα.

Καλό θα είναι το λιπαντικό σου να μην είναι ιδιαίτερα αρωματικό και με όσο το δυνατό λιγότερα χημικά συστατικά, που μπορεί να σου προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό.




Μπορείς είτε να την πιέσεις άμεσα, οπότε και η αίσθηση που θα έχεις θα είναι πιο έντονη, ενώ εάν αρχίσεις να τη χαϊδεύεις περιμετρικά θα δεις ότι η απόλαυσή σου σταδιακά θα αυξάνει. Καλό θα είναι να κάνεις ό, τι σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα.
Τι αλλάζει στην κλειτορίδα σου

Καλό θα είναι να το κάνεις στο μπάνιο ή το κρεβάτι σου, όπου και θα νιώθεις πιο άνετα. Έχε υπόψη σου ότι, ξεκινώντας να τη χαϊδεύεις, θα παρατηρήσεις ότι η υφή της κλειτορίδας σου θα αλλάξει προς το λιγότερο μαλακό.

Λόγω της ροής του αίματος μέσων των αιμοφόρων αγγείων, θα αρχίσει να γίνεται λίγο πιο σκληρή, όχι τόσο όσο η ανδρική στύση, αλλά θα είναι εμφανής η αλλαγή της.




Προσοχή! Μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις έναν δονητή, εφόσον δεν θες να το κάνεις με τα δάχτυλά σου. Είναι κάτι θεμιτό και απολύτως αποδεκτό, αφού βασική προτεραιότητα είναι η δική σου σεξουαλική απόλαυση.

Καλή διασκέδαση!



Με πληροφορίες από womenshealthmag.com


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget