Γιατί το casual σεξ είναι συνέχεια στο αντρικό μυαλό

Ο μύθος λέει λοιπόν ότι το casual sex, περιστασιακό σεξ, one night stand, «ξεπέτα», πες το, όπως θες, ήταν, είναι και θα είναι αντρικό σπορ, καθώς εσύ και οι φίλοι σου αναζητάτε περισσότερο από τα κορίτσια που κυκλοφορούν εκεί έξω το πάθος της μιας βραδιάς.

Ο μύθος λέει, επίσης, ότι οι άντρες αγαπούν περισσότερο από τις γυναίκες το περιστασιακό σεξ, λόγω της τεστοστερόνης, που «τινάζει» τις ορμές τους στα ύψη.

Νέα επιστημονική θεωρία έρχεται τώρα να ανατρέψει όλα όσα μέχρι σήμερα πίστευες γύρω από το casual sex και να πετάξει στα σκουπίδια την καραμέλα «Δεν φταίω εγώ, αλλά η άτιμη η τεστοστερόνη μου».

Όπως υπογραμμίζει η Cordelia Fine, ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, η τυπική αντρική συμπεριφορά -το να γουστάρεις το σεξ της μιας βραδιάς, να μην διστάζεις να ρισκάρεις, μπλα μπλα μπλα- έχει να κάνει περισσότερο με το πώς έχει μεγαλώσει και κοινωνικοποιηθεί ένας άντρας, παρά με τη βιολογία του. Για παράδειγμα, έρευνα που διεξήγαγε η Fine σε πανεπιστήμιο έδειξε ότι η πλειοψηφία των αντρών προτιμούσε να καταλήξει, μετά από νυχτερινή έξοδο, με μία άγνωστη γυναίκα, παρά με κάποια που του είναι οικεία.

«Ουσιαστικά, αυτό που αποδεικνύει η εν λόγω μελέτη είναι ότι οι άντρες ρισκάρουν πιο πολύ από τις γυναίκες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, προσωπικές και επαγγελματικές. Συγκεκριμένα στο σεξ, το γυναικείο φύλο τείνει να μη ρισκάρει να βρεθεί με ένα ξένο άντρα στο κρεβάτι, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο ενός βιασμού, μιας ληστείας, ακόμη και μιας δολοφονίας.

Συμπέρασμα: Σε έναν ιδανικό κόσμο, το casual sex θα ήταν μία πράξη χαμηλού ρίσκου και για τα δύο φύλα.

Και «ο καλύτερός σου φίλος», θα ήταν λιγάκι πιο ευτυχισμένος. Και εσύ, επίσης. Δεν βαριέσαι, τι είχες, τι έχασες...



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget