Τι παθαίνει το πέος σου αν βλέπεις υπερβολικά πολύ πορνό

Δεν μπορεί να μην το έχεις ακούσει, έστω και μια φορά, είτε σαν φήμη, είτε σαν «ασφαλή» πληροφορία, είτε σαν θεωρία συνωμοσίας. Ότι το υπερβολικά πολύ πορνό μπορεί να σου κάψει το πουλί. Να σου προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία δηλαδή, μην πάει αλλού ο νους σου.

Σχεδόν κάθε άντρας που παρακολουθεί πορνό, δηλαδή το 97%, το έχει σκεφτεί. «Μήπως το έχω παρακάνει και αυτό θα έχει επιπτώσεις στο πέος μου;». Η απάντηση λοιπόν είναι όχι.

«Υπάρχουν τρεις επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν πως ο εθισμός σε ταινίες πορνό σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Δεν υπάρχει επίσης καμία μελέτη που να αποδεικνύει τη σχέση τους» υποστηρίζει ο Nicole Prause, ιδρυτής της Liberos, μιας εταιρείας έρευνας και βιοτεχνολογίας από το Λος Άντζελες (παρεμπιπτόντως τις έρευνες αυτές μπορείς να τις βρεις εδώ, εδώ και εδώ).

Οι υπέρμαχοι της θεωρίας πως «η πολλή μαλακία τυφλώνει» όμως δεν πείθονται από επιστημονικές αποδείξεις και προχωρούν ακόμη πιο πέρα τις απόψεις τους, τονίζοντας πως ακόμη και η στάση στην οποία αυνανίζεσαι μπορεί να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του πέους σου μακροπρόθεσμα. Κάτι που καταρρίπτει ο σύμβουλος σχέσεων και σεξουαλικής ζωής Ian Kerner: «Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως αυτό έχει μια βάση, πχ αν τραυματιστείς στην ευρύτερη περιοχή λόγω πίεσης, το πορνό δεν είναι ο αυτουργός αλλά το στυλ αυνανισμού του καθενός».

Συμπερασματικά, το πορνό επηρεάζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Αλλά στο κομμάτι της στυτικής δυσλειτουργίας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.





πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget