Το Ηφαίστειο



Το φιλμ του Jayro Bustamante διέγραψε σημαντική πορεία στα δεκάδες φεστιβάλ από όλο τον κόσμο (Μόντρεαλ, Βερολίνο, Μουμπάη) όπου και προβλήθηκε.


 H 17χρονη Μαρία ζει στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα. Ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Η Μαρία πάντα ονειρευόταν να δει την πόλη, αλλά η ιθαγένεια της δεν της το επιτρέπει. Έτσι αποπλανεί έναν άντρα που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ αλλά εκείνος θα την αφήνει πίσω. Τότε η απελπισμένη γυναίκα θα ανακαλύψει το μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.

volcano

Το φιλμ του Jayro Bustamante αποτέλεσε την υποψηφιότητα της Γουατεμάλα για τα βραβεία Όσκαρ, κορυφώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια φεστιβαλική καριέρα του.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης μεγάλωσε στην περιοχή των Κακτσικέλ Μάγια στη Γουατεμάλα, όπου κι επέστρεψε ύστερα από τις κινηματογραφικές σπουδές του στην Ευρώπη, για να γυρίσει το «Ηφαίστειο». Έκανε workshops, πήρε συνεντεύξεις από ντόπιους για τη ζωή τους, εξέτασε πολύ προσεκτικά τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης των Μάγια. Κατά τη διάρκεια της έρευνας του, έμαθε για την ιδιαίτερη σχέση των γυναικών με τις παραδόσεις των μητέρων τους και των γιαγιάδων τους.
Η πλοκή ακολουθεί το ρυθμό της ζωής που καθορίζουν η αρχαία πίστη και οι παραδόσεις. Μία ασυνήθιστη ρουτίνα περιμένει τους θεατές, πολύ μακρυά από το μοντέρνο τρόπο ζωής. Το 
Ηφαίστειο δεν είναι μια ταινία για τη ζωή των ιθαγενών, αλλά μία που αναπτύχθηκε μέσα σε αυτήν.






Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget