Ο εύκολος τρόπος για να χάσεις βάρος κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας σου

Το μυστικό βρίσκεται σε κάποια απλά ψυχολογικά τρικ που μπορεί να μας βοηθήσουν να τρώμε πιο υγιεινά και μικρότερες ποσότητες.

Το μέγεθος των πιάτων

Σε έρευνα έχει βρεθεί πως η αντικατάσταση των σερβίτσιων μας είναι η καλύτερη λύση για να τρώμε μικρότερες μερίδες. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε υπέρ μας την αίσθηση που μας δίνει το μέγεθος του πιάτου βάζοντας υγιεινές τροφές, όπως βραστά λαχανικά ή σαλάτες σε μεγάλο πιάτο για να ενθαρρύνουμε τη μεγαλύτερη κατανάλωσή τους, ενώ θα σερβίρουμε τις λιγότερο υγιεινές τροφές σε μικρότερου μεγέθους πιάτα.

Η θέση των τροφίμων στο ψυγείο

Τα πρώτα τρόφιμα στα οποία «πέφτει» το μάτι μας στο ψυγείο είναι αυτά που έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουμε. Έτσι αν στα μεσαία ράφια τοποθετούμε υγιεινά σνακ (γιαούρτι, τυρί με χαμηλά λιπαρά, μπολ με λαχανικά, φρούτα) είναι πιο πιθανό να τα προτιμήσουμε αντί να τσιμπολογήσουμε τοστ, λιπαρά τυριά και αλλαντικά, το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, σοκολάτες ή γλυκά.

Η θέση των σνακ στα ντουλάπια της κουζίνας

Η ίδια λογική ισχύει και για τα ντουλάπια των τροφίμων στην κουζίνα μας: αν τα πρώτα που βλέπουμε ανοίγοντάς τα είναι πατατάκια, αλμυρά και γλυκά μπισκότα, είναι πολύ πιθανό να τα καταναλώσουμε. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε σε εμφανείς θέσεις στα ντουλάπια μας υγιεινές τροφές όπως φρυγανιές, ωμούς ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη.



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget