To τέλος των προσωπικών δεδομένων στο Internet;

Κοντεύουν τρία χρόνια από τις αποκαλύψεις του Edward Snowden σχετικά µε το γεγονός ότι οι αρχές των ΗΠΑ είχαν απευθείας πρόσβαση στους servers τεχνολογικών κολοσσών όπως οι Apple, Google και Facebook, και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αντλούν δεδοµένα χρηστών σχετικά µε τις online δραστηριότητές τους και την αλληλογραφία τους. Μετά τον αρχικό ντόρο που προκλήθηκε και τη φυγή τού Snowden, το περίφηµο πρόγραµµα PRISM χάθηκε από τις πρώτες γραµµές της επικαιρότητας, αλλά η µάχη (ή θέατρο;) εταιρειών και κυβέρνησης στις ΗΠΑ συνεχίζεται, µε µήλο της έριδος τα προσωπικά µας δεδοµένα.

Το PRISM, το οποίο λήγει τον Δεκέµβριο του 2017, επανέρχεται στο προσκήνιο, αφού η Δικαστική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων προγραµµάτισε µία συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου, µε θέµα τον νόµο περί παρακολούθησης των πολιτών για τον περιορισµό της τροµοκρατίας. Μια τέτοια συνάντηση στο Κογκρέσο, που εµπεριέχει θέµατα ατοµικών ελευθεριών και ποινικού δικαίου, καθώς και κατηγορίες εναντίων του κράτους, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά οι συµµετέχοντες δεν ανακοινώθηκαν, όπως συνηθίζεται.

Λίγες ηµέρες πριν τη συνεδρίαση, 25 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωµάτων ζήτησαν από τον Δικαστή να τηρηθούν οι περσινές υποσχέσεις, σχετικά µε την ανοιχτή ακρόαση [και πιθανώς συµµετοχή] της διαδικασίας. Οι οργανώσεις στέκονται ιδιαίτερα στο άρθρο 702 της νοµοθετικής πράξης, που επιτρέπει στην NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, να έχει πρόσβαση απευθείας µέσω των υποδοµών του Internet σε κλήσεις, µηνύµατα και γενικότερα την online δραστηριότητα µη Αµερικανών πολιτών, συλλέγοντας και µεταδεδοµένα –τα οποία συχνά αποδεικνύονται πιο χρήσιµα ακόµη κι από τα δεδοµένα.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget