Τι δεν ξέρεις για το πέος σου



Οι Έλληνες, είμαστε ένας λαός πολύ υπερήφανος. Σπάνια θα παραδεχθούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας και κυρίως, πολύ σπάνια θα ενοχλήσουμε κάποιον ειδικό -αλλά όχι από λόγους ευγένειας. Οι Έλληνες άντρες έχουν μια ιδιαίτερα κακή σχέση με τους γιατρούς, ιδίως με εκείνους που έχουν σπουδάσει το πέος. Και αυτό οφείλεται στην έλλειψη γνώσης, η οποία προέρχεται από την υπερηφάνεια, η οποία πηγάζει από τον πατροπαράδοτο ελληνικό ανδρισμό κ.ο.κ.

Το ευτύχημα είναι πως η αρσενική ανατομία είναι πολύ εύκολο να κατανοηθεί. Όμως, το δυστύχημα είναι πως το πέος δεν είναι αυτοκίνητο. Και άρα, για να επιδιορθώσεις μια βλάβη στα υδραυλικά, να συντηρήσεις τα τακάκια ή να αλλάξεις λάδια και μπουζί στο… πέος σου, χρειάζεσαι κάποιον πολύ ειδικό: τον ουρολόγο.

Ο ουρολόγος θα σου μάθει πολλά για το πέος σου, θα εξετάσει κάθε πιθανή αιτία βλάβης και θα σε γιατρέψει οριστικά. Ωστόσο πριν πας, φρόντισε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.
Λεξικό, σχεδιάγραμμα, αιτίες, συμπτώματα, συμβουλές υγείας και υγιεινής, παρακάτω.

Η επιστημονική «αργκό» των αντρικών γεννητικών οργάνων

Οι άπειρες και εξαιρετικά ευφάνταστες λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα πέη, σε μια επίσκεψη στο ιατρείο ενός ουρολόγου πρέπει να επανατοποθετηθούν στη σωστή τους διάσταση και έννοια. Για παράδειγμα, λέξεις όπως «καραμπίνα», «πουτσί» ή «κατουρόβεργα» (για το πέος), αλλά και «κογιόνια» ή «αμελέτητα» (για τους όρχεις) δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Φροντίζοντας να γνωρίζεις εξαρχής την ιατρική ορολογία που αφορά στα γεννητικά σου όργανα, αποτελεί το πρώτο βήμα για μια ακομπλεξάριστη επικοινωνία με το γιατρό σου.
 

Αφ’ ετέρου οδηγείς τον γιατρό να εξετάσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το πρόβλημα που υφίστασαι.

Εδώ είναι μια γρήγορη αναφορά στην σωστή ορολογία:

> Πέος και ακροποσθία -δεν χρειάζεται εξήγηση.
 
> Άξονας -το κύριο μήκος του πέους σου, μη συμπεριλαμβανομένης της βαλάνου.
 
> Βάλανος -η εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή στο τέλος του πέους, που καλύπτεται συνήθως από την ακροποσθία.
 
> Στόμιο -αυτό είναι το ιατρικό όνομα για τη συγκεκριμένη σχισμή από όπου αναβλύζουν τα ούρα και το σπέρμα.
 
> Όρχεις -δεν χρειάζεται εξήγηση.
 
> Όσχεο -το ελαστικό δέρμα που σχηματίζει το σάκο των όρχεων.
 

> Επιδιδυμίδα - ένας μακρύς περιελιγμένος σωλήνας πίσω και πάνω από τους όρχεις, ένα όργανο το οποίο συνδέει τον όρχι με τον σπερματικό πόρο.

Στην επόμενη σελίδα, η υγιεινή και η φροντίδα.

Πώς θα διατηρείς μόνος σου ένα υγιές και καθαρό πέος

Πολλά από τα συμπτώματα ή τα προβλήματα υγιεινής που σχετίζονται με τα γεννητικά σου όργανα δεν απαιτούν την προσοχή ενός ουρολόγου. Για παράδειγμα:

> Ο καθαρισμός του πέους: Κάποιοι άντρες παραπονιούνται για τσούξιμο, ερεθισμό, μυρωδιές και μύκητες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ειδικότερα στην περιοχή της βαλάνου και της ακροποσθίας. Αυτή η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά (τραβώντας προς τα πίσω το «πετσάκι») φτάνοντας την περιποίηση μέχρι και το περίνεο (η περιοχή μεταξύ όρχεων και πρωκτού). Σαπούνι και χλιαρό νερό αρκούν.

> Η εξέταση του όσχεου: Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους νέους άντρες. Για το λόγο αυτό, κάθε εβδομάδα θα πρέπει να εξετάζεις κάθε όρχι σου διεξοδικά, ψηλαφίζοντας με τα δάχτυλά σου το δέρμα που τα καλύπτει. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η αναγνώριση κάποιας μάζας διαφορετικής υφής ή μεγέθους (επιστημονικώς, σκληρία).

> Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Μια απλή εξέταση αίματος και μαζί καλλιέργεια σπέρματος, ούρων ή ουρηθρικού εκκρίματος δίνουν μια σίγουρη απάντηση σε περίπτωση που συνευρέθηκες σεξουαλικά με γυναίκα χωρίς να φοράς προφυλακτικό (μέγα λάθος).

> Το ξύρισμα: Ένα τακτοποιημένο και καθαρό από τρίχες πέος αποτελεί κίνητρο για μια γυναίκα να σε θέλει όλο και περισσότερο. Ωστόσο, οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα ξυράφια ή τα trimmers επειδή μια μικρή αμυχή ενδεχομένως να αποτελέσει πύλη εισόδου βακτηρίων, οδηγώντας σε φλεγμονές και άλλες μολυσματικές, δερματικές ασθένειες .

Όσο το δουλεύεις τόσο το διατηρείς υγιές

Ακόμη και αν δεν κάνεις σεξ τρεις φορές τη βδομάδα, φρόντισε να εκσπερματώνεις με κάθε τρόπο. Δες γιατί: μια μεγάλη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε 30.000 άνδρες, αποκάλυψε πως ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ήταν 33% μικρότερος στους άντρες που είχαν εκσπερμάτιση τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, σε σύγκριση με εκείνους που εκσπερμάτωναν μόνο 4 έως 7 φορές το μήνα, ασχέτως αν απολάμβαναν σεξ με παρτενέρ ή αυτοϊκανοποίηση.

Έχεις πρόβλημα με τη στύση σου;

Η στυτική δυσλειτουργία αγγίζει έναν στους τρεις άντρες από την ηλικία των 40 και μετά, γεγονός που οφείλεται στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων -όχι μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά σε όλο το σώμα. Αυτή η στένωση μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους, ωστόσο η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι πολύ υψηλά στον κατάλογο επικινδυνότητας.
 
Πράξε τα δέοντα: κόψε το κάπνισμα, κόψε τα λιπαρά, κόψε τα γλυκά.





πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget