Πώς θα κάνουμε σεξ αύριο

Πιθανότατα θα έχεις δει ή θα έχεις ακούσει για τον τρόπο που η ανάπτυξη της Εικονικής Πραγματικότητας πρόκειται να αλλάξει τη σεξουαλική απόλαυση. Ωστόσο, για την ερευνήτρια Ghislaine Boddington, το «εικονικό» μέλλον του σεξ φαίνεται ότι κρύβει πολύ μεγάλες συγκινήσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τη χρήση «αθώων» προϊόντων όπως τα HoloLens της Microfost ή τα πολυδιαφημισμένα Oculus Rift....

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον βρετανικό Indepentent, η Boddigton -η οποία την περίοδο αυτή έχει καταπιαστεί με την οργάνωση της έκθεσης Future Of Love (μτφρ: «Το μέλλον του Έρωτα»), που πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό το προσεχές φθινόπωρο- αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το μέλλον της σεξουαλικής πράξης προβλέπεται γεμάτο εμφυτεύματα, καλώδια και μικροσκοπικά ρομπότ....

«Ο τρόπος που απολαμβάνουμε την ερωτική πράξη πρόκειται να αλλάξει άρδην μέσα στα επόμενα χρόνια» θα πει. «Η εξέλιξη αυτή φαντάζει απόλυτα φυσιολογική. Για να το θέσω διαφορετικά, από τη στιγμή που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον ή τη σύντροφό μας μέσω email, για ποιο λόγο να μην μπορούμε να κάνουμε και σεξ μαζί του χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο; Να μπορεί, για παράδειγμα, ένας άντρας να χαρίσει ικανοποίηση στη σύντροφό του από απόσταση, με τη βοήθεια ενός δονητή που μπορεί να συνδεθεί στο internet...».

Για την Boddington, ωστόσο, η χρήση «online δονητών» (sic) αποτελεί ίσως την πιο «ταπεινή» από όλες αυτές τις συγκλονιστικές εξελίξεις επιφυλάσσει το μέλλον στην κατά τεκμήριο πιο απολαυστική ανθρώπινη συνήθεια. «Θεωρώ ότι η φυσιολογική εξέλιξη του λεγόμενου “Internet των αντικειμένων” θα είναι το “Internet των γεννητικών οργάνων”, για τις ανάγκες του οποίου θα κατασκευαστούν μικρές συσκευές που θα μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του ανθρωπίνου σώματος, με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση αυτού που θα τις φέρει [...]. Ή, άλλη μια ιδέα, μπορεί να είναι η δημιουργία ενός τζελ που θα είναι “εμπλουτισμένο” με νανορομπότ, που θα “απογειώνουν” τη σεξουαλική απόλαυση και τα οποία θα μπορούν να χειριστούν εξ αποστάσεως δύο εραστές».

Μολονότι όλα αυτά πιθανότατα να φαίνονται ανατριχιαστικά σε κάποιους ή ότι, (δικαιολογημένα) αλλοιώνουν την πεμπτουσία της σεξουαλικής πράξης (που δεν είναι άλλη από την ανθρώπινη επαφή) εντούτοις η Boddington παραμένει πεπεισμένη ότι, τελικά, η εξομοίωση του σεξ με video game θα λειτουργήσει υπέρ κάποιων σχέσεων -«για παράδειγμα, στις σχέσεις εκείνες που οι δύο σύντροφοι είναι αναγκασμένοι να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο για μακρά χρονικά διαστήματα ελέω επαγγελματικών υποχρεώσεων».

Και ξαφνικά η έννοια της «ογκοχρέωσης» φαίνεται να αποκτά ένα πολύ πιο πονηρό όσο κι ενδιαφέρον νόημα...






Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget