Τελικά πόσο… φυσιολογική είναι η σεξουαλική σου ζωή;

Νέα μελέτη καταρρίπτει τα στερεότυπα και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν «normal» συνθήκες στο κρεβάτι.
Κοινωνιολόγοι του CNN απαντούν στο ερώτημα!

Με βάση τις απαντήσεις διαδικτυακής έρευνας που έδωσαν πάνω από 70.000 άνθρωποι, οι ερευνητές μελέτησαν τη συχνότητα που κάνουν σεξ τα ζευγάρια, πόσο περιπετειώδεις είναι στο σεξ και πώς κρατούν ζωντανό το ρομαντισμό και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Οι κοινωνιολόγοι δεν θέλησαν να μιλήσουν με ποσοστά, απλά προσπάθησαν να βρουν ένα «κοινό σημείο αναφοράς» στη σεξουαλική ζωή των ευτυχισμένων ζευγαριών.

Τα συμπεράσματα:

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται σχεδόν το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενθουσιάζονται με ένα περιπετειώδες, kinky σεξ, κάτι που καταρρίπτει τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από το τι θεωρείται «φυσιολογικό» στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες φαίνεται να λατρεύουν την περιπέτεια στο κρεβάτι και κανείς δεν μένει από ικανοποιημένος από το προβλέψιμο σεξ.

Όσον αφορά τη συχνότητα, παρ’ότι πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να ρωτήσουν τους γύρω τους ώστε να μάθουν πόσο συχνά θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν σεξ, φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια «χρυσή τομή», αφού η σεξουαλική ζωή των άλλων δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας. Εάν κάνουμε κάτι διαφορετικά δε σημαίνει πως το κάνουμε λάθος. Οι συγκρίσεις μπορεί να είναι καταστροφικές και να καλλιεργήσουν αδικαιολόγητα την ανασφάλεια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 48% των ανδρών δεν θέλει περισσότερο σεξ από τη σύντροφό του, αλλά περισσότερη επικοινωνία. Αυτό καταρρίπτει και τα στερεότυπα που θέλουν τους άνδρες να είναι ρηχοί στις σχέσεις τους.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι ερευνητές είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός, καθολικός ορισμός του «φυσιολογικού» στο σεξ, αλλά ο κάθε άνθρωπος και το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Έτσι, φυσιολογικό είναι γι’ αυτούς ό,τι συνεπάγεται την αμοιβαία ικανοποίηση και ευτυχία.

faysbook.gr

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget