10 θανατηφόρα φαγητά που ίσως έχεις στην κουζίνα σου!

Υπάρχουν κάποια φαγητά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και αποτελούν τρομερά επικίνδυνα πιάτα για την υγεία μας. Ποια είναι αυτά;

Σπόροι φρούτων
Τα κουκούτσια που έχουν κάποια φρούτα είναι πολύ επικίνδυνα γιατί περιέχουν υδροκυάνιο. Έτσι το να φας μεγάλη ποσότητα από κουκούτσια μήλου ή ροδάκινου για παράδειγμα, μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στο νοσοκομείο.

Ραβέντι
Τα φύλλα ραβέντι περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο προκαλεί πέτρες στα νεφρά, ενώ σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να αποβούν μοιραία.

Μοσχοκάρυδο
Το μοσχοκάρυδο είναι στην πραγματικότητα ένα παραισθησιογόνο. 5 ml μοσχοκάρυδου μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμούς, ενώ 8 ml μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και επιληπτικές κρίσεις.

Πατάτες
Υπάρχει μία ουσία που τη βρίσκουμε στα φύλλα, στους μίσχους και στους βλαστούς της πατάτας, η οποία οδηγεί σε κράμπες, διάρροια, σύγχυση, πονοκεφάλους ή ακόμα και σε κώμα. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και στην ίδια την πατάτα, αν μείνει πολύ καιρό κάτω από το φως του ήλιου.

Αμύγδαλα
Υπάρχουν δύο παραλλαγές των αμυγδάλων, το γλυκό αμύγδαλο και το πικραμύγδαλο. Το πικραμύγδαλο περιέχει μεγάλες ποσότητες υδροκυανίου. Λέγεται ότι ακόμη και η κατανάλωση μόλις 7-10 πικρών αμυγδάλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για τους ενήλικες, και μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα παιδιά.

Μη παστεριωμένο μέλι
Το συγκεκριμένο μέλι επειδή δεν έχει περάσει τη διαδικασία παστερίωσης, δεν έχει εξουδετερώσει τις βλαβερές τοξίνες που περιέχει. Έτσι, το μη παστεριωμένο μέλι μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, αδυναμία, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία και έμετο που διαρκούν για 24 ώρες. Συνήθως μόνο μία κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο μέλι μπορεί να προκαλέσει τα παραπάνω συμπτώματα. Η κατανάλωση πολλών κουταλιών είναι σίγουρα μια πολύ κακή ιδέα.

Ντομάτες
Οι μίσχοι και τα φύλλα της ντομάτας περιέχουν αλκαλούχα δηλητήρια που μπορεί να προκαλέσουν διέγερση του στομάχου. Οι άγουρες πράσινες ντομάτες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια θα πρέπει να καταναλωθούν σε τεράστιες ποσότητες για να είναι μοιραίες. Δεν είναι ακριβώς υψηλού κινδύνου, αλλά θα μπορούσες καλύτερα να αποφύγεις την κατανάλωση των φύλλων της τομάτας.

Τόνος
Ο κίνδυνος του τόνου βρίσκεται στον υδράργυρο που το ψάρι απορροφά. Μόλις εισέλθει στο σώμα σου, ο υδράργυρος θα πρέπει είτε να περάσει μέσα από τα νεφρά σου, ή να πάει στο μυαλό σου και να σε τρελάνει. Η FDA συνιστά τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν καθόλου τόνο. Αν και είναι απίθανο να φας μία φορά τόνο και να σε σκοτώσει, ωστόσο πρέπει να προσέχεις την εβδομαδιαία ποσότητα τόνου που τρως.

Μανιόκα
Τα φύλλα και οι ρίζες της μανιόκας είναι πλούσια σε κυάνιο, κάτι που σημαίνει κίνδυνος-θάνατος. Είναι ένα τροπικό λαχανικό από τη Νότια Αμερική, αλλά έχει αποκτήσει δημοτικότητα στην Αφρική, κυρίως για τον χυμό του.

Κάσιους
Τα ωμά κάσιους που μπορείς να βρεις και στα σουπερμάρκετ, δεν είναι στην πραγματικότητα ωμά, καθώς έχουν περαστεί στον ατμό για να αφαιρεθεί μία χημική ουσία που μπορείς να βρεις επίσης στον δηλητηριώδη κισσό. Αυτή η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει το ίδιο αποτέλεσμα όπως ο δηλητηριώδης κισσός. Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο δηλητήριο του κισσού είναι πιθανό να έχουν μια θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση ωμών κάσιους.

faysbook.gr

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget