"New look" για τη νέα χρονιά

Η αλλαγή του χρόνου, σηματοδοτεί γενικότερες αλλαγές  και είμαι σίγουρη ότι πολλές θα σκέφτεστε – όπως κι εγώ άλλωστε  – ότι μαζί με όλα τ’ άλλα που  θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε, βλέποντας τα λάθη που κάναμε την προηγούμενη χρονιά, είναι και η μη ανανέωση στην εμφάνισή μας.
Αν λάβουμε υπόψη  και την γνώμη των ειδικών, που λένε ότι το 80% στην επικοινωνία  είναι αυτά που δεν λέγονται, αλλά απλά φαίνονται, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό  ρόλο στην εικόνα μας παίζει ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε.
Τώρα θα μου πείτε  φιλενάδες μου, πόσο εύκολο είναι  ν’ αλλάξουμε;
Η απάντηση είναι, ότι  είναι πολύ πιο εύκολο απ όσο φαντάζεστε και δεν χρειάζεται να τινάξουμε  τον ήδη καταρρακωμένο από τις γιορτές προϋπολογισμό μας, ούτε χρειάζεται να προσλάβουμε κάποιον ειδικό στιλίστα. Άλλωστε, όπου να ‘ναι ξεκινούν κι επίσημα ή ξεκίνησαν ήδη ανεπίσημα οι εκπτώσεις και δεν θα πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία.
Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μαζί, τη νέα μας εικόνα για το 2013!

Ξεκαθαρίστε το προσωπικό σας στιλ
Έχετε αναρωτηθεί, αν το προσωπικό σας στιλ, είναι τελικά αυτό που σας εκφράζει;
Μήπως είναι μια  τελματωμένη εικόνα που κουράζει όχι μόνο εσάς, αλλά κι αυτούς που σας βλέπουν και τελικά σας αδικεί;
Φορώντας ένα  καθαρό πουκάμισο και μια φούστα  ή ένα παντελόνι, βγάζετε μια εικόνα που σας ικανοποιεί;
Αν νιώθετε μπερδεμένη και δεν μπορείτε μόνη σας να δείτε  τι φταίει, ρωτήστε μια φίλη που εμπιστεύεστε τη γνώμη της και φυσικά την θεωρείτε στιλάτη.
Όλες μας ξέρουμε  κάποια φίλη από το περιβάλλον μας που συνηθίζει να είναι καλοντυμένη. Συνήθως την ζηλεύουμε – με την καλή έννοια, που λέει και Λάκης – για τους χρωματικούς συνδυασμούς που διαλέγει στα ρούχα της, το χτένισμά της και τα αξεσουάρ που φοράει. Αφού λοιπόν μας αρέσει η εικόνα που έχει, γιατί να μην της ζητήσουμε την βοήθειά της;

Μην παγιδεύεστε από  τα trends της μόδας
Αποφύγετε να αγοράζετε  βιαστικά, αυτά τα ρούχα που βλέπετε  στις πασαρέλες ή να τα φοράει μια  κούκλα στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Το διαφορετικό στιλ των ρούχων δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει σε όλα τα σώματα. Το ότι είδατε ένα πολύ όμορφο πράσινο ρούχο στη βιτρίνα, δεν σημαίνει ότι θα σας ταιριάζει. Ούτε εκείνο το ξεφτισμένο τζιν στη διαφήμιση του περιοδικού είναι πιθανό να κολακεύει το κορμί σας.
Μπορεί να είναι  δύσκολο να καταλήξετε μ’ επιτυχία στο στιλ και στα χρώματα που σας ταιριάζουν. Μόλις όμως τα ξεκαθαρίσετε, αυτό και μόνο είναι ικανό να κάνει τη διαφορά στην εικόνα που θα παρουσιάσετε.

Αγοράστε  με γνώμονα την ποιότητα κι όχι την ποσότητα
Αν διαπιστώσετε ότι η γκαρνταρόμπα σας έχει ελλείψεις και ο προϋπολογισμός σας είναι μικρός, αποφύγετε να αγοράσετε “trendy” κομμάτια που θα τα φορέσετε μόνο την φετινή σεζόν. Διαλέξτε ρούχα πιο κλασικά, που θα τα φορέσετε πιο εύκολα και πιο πολλές φορές.
Αξίζει τον κόπο αυτά τα ρούχα να τα αγοράσετε σε καλή ποιότητα και βασικά χρώματα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα χαρείτε και  στην επόμενη σεζόν, πιάνοντας έτσι και τα χρήματά σας τόπο. Το μαύρο  ρούχο είναι η ευκολότερη επιλογή, αλλά δεν ταιριάζει σε όλες μας. Εξετάστε κι άλλες επιλογές, όπως το blue navy, το καφέ σοκολά ή το σκούρο γκρι.

Οι  έξυπνοι συνδυασμοί, κοστίζουν πάντα  λιγότερο
Ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να πιάσουν τόπο τα χρήματα που θα ξοδέψετε, είναι τα ρούχα που θα αγοράσετε για την δουλειά σας να μπορείτε να τα φοράτε και σε άλλες εμφανίσεις σας. Αγοράζοντας κυρίως κλασικά  ρούχα, μπορείτε να τα φοράτε τόσο στο  γραφείο σας, όσο και σε μια  βόλτα με μια φίλη στα μαγαζιά  ή το βραδάκι σ’ ένα σινεμά, γεγονός που θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και το πορτοφόλι σας πιο χαρούμενο.
Εδώ, το μυστικό για την κάθε περίσταση, είναι η αλλαγή του αξεσουάρ που θα συνδυάσετε στο κλασικό σας ρούχο. Έτσι, πολύ απλά το κλασικό σας σύνολο που φοράτε στο γραφείο σας, μπορεί να μετατραπεί με κάποια φωτεινά αξεσουάρ, σ’ ένα χαρούμενο σύνολο που θα το φορέσετε το βράδι σ’ ένα μπαράκι.
Εάν για παράδειγμα φοράτε στο γραφείο σας μια  δαντελωτή μπλούζα, φεύγοντας μπορείτε να συνδυάσετε ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια ή ένα εντυπωσιακό κολιέ στο λαιμό σας κι είστε έτοιμη για την βραδινή σας έξοδο. Πολλές φορές – θα σας πω το μυστικό μου – αφήνω στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου, ένα ζευγάρι εντυπωσιακές  γόβες. Είναι μια αλλαγή της στιγμής, που μπορεί να ανανεώσει ριζικά την εικόνα σας. Η εικόνα που δίνει το δερμάτινο σακάκι που φοράτε στο γραφείο με τη φούτσα σας, μπορεί να αλλάξει ριζικά φορώντας το το βράδυ, μ’ ένα όμορφο εφαρμοστό τζιν παντελόνι.

... και μια χρυσή  συμβουλή:
Απαλλαγείτε από τα φαντάσματα της ντουλάπας σας!
Δεν ξέρω για τη δική σας, αλλά η δική μου ντουλάπα μέχρι πρότινος, ήταν σχεδόν γεμάτη με ρούχα  αγαπημένα, που μετά όμως από την  γέννηση των δυο παιδιών μου, έμεναν εκεί να μου θυμίζουν απλά τα φοιτητικά μου χρόνια.
Δεν άντεξα πια την παρουσία τους. Τα μάζεψα όλα σε μια κούτα, μαζί με τις αναμνήσεις που κουβαλούσαν και τα φύλαξα στο πατάρι, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή μπορεί να τα ξαναφορέσω.
Το τοπίο τώρα στη ντουλάπα μου είναι πιο  καθαρό, βλέπω τι έχω και τι πραγματικά χρειάζεται να αγοράσω. Επιπλέον τα πρωινά, όταν με την ψυχή στο στόμα την ανοίγω για να ντυθώ, οι λύσεις προβάλουν  πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget