Η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθεί κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του

Όσο κι αν την αμελείς, όσο κι αν την υποτιμάς -«αυτά είναι γυναικεία πράγματα», μουρμουρίζεις- η καθημερινή φροντίδα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός σου είναι το Α και το Ω μιας προσεγμένης και άξιας θαυμασμού εμφάνισης.

Στον σύντομο και χρηστικό οδηγό grooming που ακολουθεί θα βρεις το δεκάλογο της σωστής περιποίησης που οφείλει να ακολουθεί κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του (και τους γύρω του) θέλει να αναβαθμίσει την εικόνα του.


Διατήρησε την επιδερμίδα σου καθαρή και ενυδατωμένη

«Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση». Οι τρεις λέξεις - κλειδιά για να διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς το πρόσωπό σου νεανικό, φρέσκο, λαμπερό και αρρενωπό. Γιατί φίλε μου, οι «μπουκωμένοι» πόροι δεν αποτελούν δείγμα αρρενωπότητας, αλλά μάλλον μια ανεπιθύμητη παρενέργεια της καθημερινότητας (καυσαέρια, ιδρώτας, κλπ).

Για να τους ξεφορτωθείς και μαζί όλα τα νεκρά κύτταρα που γεμίζουν τη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπό σου μαύρα στίγματα είναι ένας καλός καθαρισμός με ειδικό σαπούνι πρωί – βράδυ και έπειτα η σωστή ενυδάτωση με μία καλή κρέμα προσώπου που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου (κανονική, μικτή, λιπαρή ή ξηρή).

Κάνε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν,γνωστό και ως scrub, τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα σου, το οποίο θα βοηθήσει την επιδερμίδα και το δέρμα σου να απαλλαχθεί από τα νεκρά κύτταρα και να ανανεωθεί.
Φρόντισε το δέρμα σου ακόμα κι όταν κοιμάσαι

Το ρητό λέει ότι όσο εσύ κοιμάσαι, η τύχη σου δουλεύει. Εμείς πάλι θα σου πούμε ότι όσο εσύ κοιμάσαι, το δέρμα σου εργάζεται σκληρά για να ξυπνήσεις το πρωί φρέσκος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτείς, απλώνοντας πριν κοιμηθείς μια κρέμα νυκτός σε πρόσωπο και μάτια.

Σουλούπωσε τις τρίχες του προσώπου σου

Από τα φρύδια μέχρι το μουστάκι ή τη γενειάδα σου. Αν έχεις να υπερηφανεύεσαι για τα πλούσια και πυκνά σου μούσια, δύο πράγματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: να τριμάρεις τις τρίχες σου και να μην υποπέσεις ποτέ μα ποτέ σε αυτό το μέγα ατόπημα.

Στην περίπτωση πάλι που δεν ακολουθείς το trend της γενειάδας και επιμένεις κλασικά, τότε συμβουλή μας είναι να εφοδιαστείς με ένα καλό ξυραφάκι, το οποίο θα αλλάζεις συχνά, με έναν αφρό ξυρίσματος κατά των ερεθισμών και με μία ενυδατική κρέμα ή after shave για να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και σπυράκια.

Έξι ακόμη κανόνες σωστής περιποιήσης προσώπου και σώματος θα ανακαλύψεις στην επόμενη σελίδα.

... Αλλά και του σώματός σου


Η αποτρίχωση δεν αποτελεί πλέον προνόμιο και δικαίωμα μόνο των γυναικών, αλλά και των αντρών. Αποδέξου το και προχώρα. Μόνο δώσε προσοχή στο εξής: Φυσικά και δεν χρειάζεται να είσαι αποτριχωμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια λες και είσαι κανένα αμούστακο πιτσιρίκι ή επαγγελματίας πορνοστάρ.

Μην αμελείς το ραντεβού με τον κουρέα σου

Προφανώς κάθε κεφάλι/μαλλί/κούρεμα είναι διαφορετικό, αλλά όλα χρειάζονται τακτική και συνεπή φροντίδα. Μια καλή λύση είναι να κουρεύεσαι μια φορά το μήνα. Για να το εξασφαλίσεις αυτό στον εαυτό σου και στο look σου, φρόντισε να κλείνεις ραντεβού για το επόμενο κούρεμα αμέσως μόλις ο μπαρμπέρης/κομμωτής οληκληρώσει το κούρεμα σου. Πριν σηκωθείς από την πολυθρόνα του, κανόνισε να επιστρέψεις σ' αυτήν μετά από τέσσερις εβδομάδες.
Μάθε να ξυρίζεσαι σαν μπαρμπέρης

Δύο είναι οι τρόποι για να μάθεις να το κάνεις σωστά: Ο πρώτος, βλέποντας τον μπαρμπέρη επί τω έργω, να σε ξυρίζει και ο δεύτερος, ζητώντας του να σου δώσει τα φώτα του σχετικά με τη διαδικασία και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς ανάλογα με το πόσο ευαίσθητη ή όχι είναι η επιδερμίδα σου.

Βρες το άρωμα που σου ταιριάζει

Το να αγοράσεις το άρωμα που σου ταιριάζει και να το ψεκάσεις στο δέρμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο λανθασμένα νομίζεις. Ο βασικός κανόνας είναι να προτιμήσεις να επενδύσεις τα χρήματά σου σε επώνυμα αρώματα και σε αρώματα που είναι τοποθετημένα μέσα σε στιβαρά μπουκάλια.

Βάζε αντηλιακό κι όταν δεν είσαι στην παραλία

Το μέγα λάθος που κάνουν άντρες και γυναίκες, ιδίως όταν έρχεται το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιούν το αντηλιακό μόνο όταν είναι στην παραλία. Κι όμως, η μάχη με τον ελληνικό ήλιο δεν εξαντλείται στην θάλασσα, ούτε στο καλοκαίρι.

Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, αλλά ολόκληρου του έτους. Εξάλλου, στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει ακόμα και τον χειμώνα.

Περιποιήσου τα νύχια σου

Τόσο στα χέρια, όσο και στα πόδια. Η φροντίδα τους περιλαμβάνει από κόψιμο νυχιών και στα δύο άκρα, μέχρι απομάκρυνση του «νεκρού» δέρματος με ελαφρόπετρα και μια ενυδατική κρέμα για τα πέλματα στα πόδια σου. Η κατάλληλη ώρα για να τα περιποιηθείς είναι μετά το μπάνιο, που το δέρμα και τα νύχια έχουν μαλακώσει.



Το διαβάσαμε εδώ

Ακολούθησε τον Ταράντο στο Facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο .

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget