Μάρθα Στιούαρτ: η άνοδος και η πτώση της βασίλισσας του lifestyle

Δεκάδες βιβλία, περιοδικό-επιτομή του lifestyle το Martha Stewart Living, τηλεοπτικές εκπομπές με 5 εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές η καθεμία, τις  Martha (2005-2012) και Martha Stewart Living (1993-2004). Κι όλα αυτά ξεκίνησαν όταν κανένας δεν φανταζόταν ότι το πώς να ζεις, πώς να μαγειρεύεις, πώς να διακοσμείς το σπίτι σου και γενικότερα πώς να ορίζεις εσύ το lifestyle σου θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό επίτευγμα. Η Μάρθα Στιούαρτ είναι η γυναίκα που έμαθε τους Αμερικανούς ακόμα και πώς να παντρεύονται!

Είδε τον εαυτό της να γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό New York τον Μάιο του 1995, ανακηρύσσοντάς την «την απόλυτη Αμερικανίδα της εποχής». Η Μάρθα Στιούαρτ είναι η γυναίκα που ανακηρύχθηκε «το μεγαλύτερο ζωντανό brand παγκοσμίως».

Γεννήθηκε με το όνομα Μάρθα Έλεν Κοστίρα, στο Νιου Τζέρσεϊ το 1941, από Πολωνούς και Αμερικανούς γονείς. Σπούδασε Ιστορία, δούλεψε για ένα μεγάλο διάστημα ως μοντέλο και εκείνη την εποχή γνώρισε τον άντρα της, τον χρηματιστή Άντι Στιούαρτ. Έγινε πρότυπο συζύγου και νοικοκυράς και άνοιξε δική της εταιρεία catering, με πελάτες τα μεγαλύτερα στελέχη της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Καλύτερος πελάτης της ο στενός της φίλος Τζόρτζ Μπους. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Entertaining»,πούλησε 500.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Ακολούθησαν 13 ακόμα βιβλία, ενώ μόνο το 2001 ο τζίρος της επιχείρησής της ξεπέρασε τα 296 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι που ο πλανήτης της Μάρθα έπαψε να είναι γεμάτος χαρά. Ήρθε η καταδίκη της για απάτη και φοροδιαφυγή ύψους 45.673 δολαρίων, για συμμετοχή και σύσταση σε συμμορία, ενώ ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν για παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές με την εταιρεία ImClone, και για μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα. Μετά από μία δίκη που κράτησε για 6 εβδομάδες, πέρασε το κατώφλι της φυλακής και έμεινε για πέντε μήνες στις φυλακές  της Δυτικής Βιρτζίνιας. Για κάποιες από τις κατηγορίες αθωώθηκε, αλλά αυτός ο ορυμαγδός αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά της λαμπερής Αμερικανίδας βασίλισσας του lifestyle. αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του  2005

Ακόμα και για τη θορυβώδη πτώση της βρήκε να πει κάτι σημαντικό:  ήταν η ευκαιρία της να αναδυθεί από τις στάχτες της και να αποδείξει σε όλους πως στη ζωή μπορείς να ξαναχαμογελάσεις όσες αναποδιές κι αν έρθουν.

Η Μάρθα Στιούαρτ εμφανίστηκε ακόμα και στο Justin Bieber's Comedy Central, δίνοντας τις συμβουλές της στον Μπίμπερ για το πώς μπορεί να αντεπεξέλθει σε όσα μπορεί να αντιμετωπίσει αν καταλήξει στη φυλακή!


Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget