Doctor Strange

Ο πετυχημένος νευροχειρούργος Stephen Strange βλέπει με οδύνη τη ζωή του να αλλάζει ριζικά όταν ένα τροχαίο ατύχημα του στερεί την ικανότητα των χεριών του αφήνοντας του ένα ανεξέλεγκτο τρέμουλο. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αδυνατεί να τον γιατρέψει, ψάχνει για βοήθεια σε ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως ΚάμαρΤαζ. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι εκεί δεν βρίσκεται ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά το φυλάκιο μιας κλειστής ομάδας πολεμιστών με υπερφυσικές ικανότητες, που μάχονται ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις.

Την πρώτη φορά που ο Doctor Strange είδε το φως της δημιοσιότητας ήταν το 1963. Τότε εμφανίστηκε στο περιοδικό «Strange Tales» χάρη στο σχεδιαστή Steve Ditko, δημιουργό μεταξύ άλλων του «Spider-man» (μαζί με τον Stan Lee), του «Creeper» κ.α. Ο νέος κινηματογραφικός ήρωας της Marvel έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στον κόσμο των υπερηρώων και αφορά το κομμάτι του αποκρυφισμού και της πολλαπλής πραγματικότητας. Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα θεαματικά εφέ που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης Scott Derrickson, θυμίζουν έντονα τη μαγική εικόνα των «ονείρων μέσα στα όνειρα» που κατασκεύασε ο Christopher Nolan στο υπέροχο «Inception».

doctor strange movie

Όμως εδώ βρισκόμαστε σε ένα άλλο σύμπαν. Το σύμπαν της Marvel όπου κάποιοι κανόνες τηρούνται με ευλάβεια σεβόμενοι τις επιθυμίες τους θεατή. Ποιες είναι αυτές; Φυσικά οι ξεκάθαρες λύσεις, οι περιπετειώδεις περιπλανήσεις, το σπινθηροβόλο χιούμορ (που μαζί με την παρουσία του πρωταγωγωνιστή είναι το ατού του φιλμ) και οι αλησμόνητες μάχες Καλού- Κακού σε ...πεδία δράσης λαμπρά. Εν μέσω όλων αυτών στέκει με το γνωστό μπλαζέ υφάκι του ο ένας και μοναδικός Benedict Cumberbatch που υποδύεται άψογα τον «Strange». Αφού καταφέρνει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ της ατυχίας που τον καθιστά ουσιαστικά ανίκανο να συνεχίσει τη δουλειά του, ο θιασώτης της επιστήμης ήρωας, αποφασίζει να στραφεί σε άλλες επιλογές που δεν υπακούουν τους νόμους της λογικής. «Σταματά να πιστεύεις ότι θεωρείς αληθινό» του λέει σε μια σκηνή ο Chiwetel Ejiofor («12 χρόνια σκλάβος»), δίνοντας ουσιαστικό το έναυσμα της αλλαγής του. Ο αναγεννημένος και εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες Strange, αναγκάζεται να αφήσει τις βεβαιότητες της προηγούμενης ζωής του, για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας μαθητευόμενος μάγος, που θητεύει δίπλα στην «Αρχαία» που υποδύεται με το επίσης, χαρακτηριστικό στιλ της η Tilda Swinton.


Video






Πληροφορίες

  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Έτος: 2016
  • Τίτλος: DOCTOR STRANGE
  • Σκηνοθεσία: Scott Derrickson
  • Σενάριο: (βασισμένο στο βιβλίο κόμικ του Steve Ditko) Jon Spaihts, Scott Derrickson
  • Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton
  • Rating: 2
  • Διάρκεια: 115'
  • Διανομή: Feelgood


Πηγή:www.monopoli.gr


πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget