Γιατί ο οργασμός της δεν είναι στο χέρι σου

Ακόμη και αν ο γυναίκειος οργασμός τείνει ν' απασχολεί περισσότερο τις έρευνες -και αυτό επειδή δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί- η ερωτική ζωή των αντρών δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθότι έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα στυτικής δυσλειτουργίας. Είτε αυτά προέρχονται από χρόνια προβλήματα, είτε από κακή ψυχολογία. Η έρευνα όμως της Mayo Clinic σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Indiana, προτείνει να μην σκοτίζουμε και τόσο πολύ το κεφάλι μας ψάχνοντας για απαντήσεις, καθότι η επίτευξη του οργασμού -τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες- έχει να κάνει κυρίως με την ανατομία.

Για εμάς τους άντρες, η ικανότητα μας να μπορούμε να φτάνουμε σε οργασμό έχει να κάνει με την ομαλή λειτουργία ανάμεσα στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Από τη μία πλευρά ο εγκέφαλος και το κεντρικό νευρικό σύστημα λαμβάνουν το ερέθισμα και από την άλλη ο νωτιαίος μυελός «λέει» στο πέος μας τι πρέπει να κάνει. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Το αποτέλεσμα της στύσης είναι και ψυχολογικό (π.χ.: βλέποντας μία γυναίκα γυμνή) και συνάμα φυσιολογικό (π.χ.: η στύση λόγω της εικόνας της γυναίκας). Αν κάτι πάει στραβά -όπως το να μην έχεις στύση- μπορεί να οφείλεται από παλιούς τραυματισμούς στη μέση μέχρι κακή ψυχολογία ή κατάθλιψη. Σε κάθε περίπτωση, ένας γιατρός μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να σου πει τι φταίει.

Όσον αφορά τις γυναίκες, ο οργασμός τους καθορίζεται από τη «συμπεριφορά» της κλειτορίδας κατά τη διάρκεια της διέγερσης. Πρόσφατα οι επιστήμονες, ανακάλυψαν πως η κλειτορίδα δεν αποτελείται μόνο από εκατομμύρια νεύρα, αλλά πρόκειται για ένα ολόκληρο όργανο που επεκτείνεται κατά πολύ μέσα στο σώμα των γυναικών. Τη στιγμή της διέγερσης, η κλειτορίδα τείνει να μετακινείται στο εμπρόσθιο τοίχωμα του κόλπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι, όσο πιο μεγάλη είναι η διέγερση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για έναν έντονο οργασμό. Και σε αντίθεση με εμάς τους άντρες που πιστεύουμε πως ιδανική στάση γι' αυτό είναι το doggy style, αποδεικνύεται πως, τελικά, οι πιθανότητες είναι περισσότερες σε ιεραποστολική στάση.

Με πιο απλά λόγια; Ο οργασμός για τους άντρες είναι θέμα του εγκεφάλου, ενώ για τις γυναίκες είναι η στάση στο σεξ. Είναι εύκολο λοιπόν να κατηγορούμε τους εαυτούς μας, να μας θεωρούμε πηγή του προβλήματος και να ψάχνουμε χίλιους δύο τρόπους για να πετύχουμε τον οργασμό. 

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι πιο απλά, καθότι ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος γι' αυτό. Συμπέρασμα; Ας ακούσουμε καλύτερα το σώμα μας κι ας αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους...



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget