Μπορεί όντως το smartphone να «ψήσει» το σπέρμα σου;

Η επιστήμη μίλησε: το κινητό σου μπορεί να σε αφήσει στείρο. Στο ενδιαφέρον (και δυσοίωνο, είναι η αλήθεια) αυτό συμπέρασμα κατέληξε μια ομάδα επιστημόνων του Technion, του φημισμένου Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα συμπεράσματα της ομάδας, προκειμένου το κινητό σου να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματός σου δεν είναι ανάγκη να το κουβαλάς σε κάποια από τις τσέπες του παντελονιού σου (συνήθεια που, λίγο-πολύ, έχουν οι περισσότεροι από εμάς). Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάζεται για να γίνει η ζημιά είναι το smartphone σου να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τους όρχεις σου. Κάτι που, προφανώς, θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσεις να γίνεις πατέρας...

Στην έρευνα, τα αναλυτικά συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση της Αναπαραγωγικής Βιοϊατρικής (μτφρ: Journal of Reproductive BioMedicine), συμμετείχαν εκατό και πλέον άντρες οι οποίοι για διάστημα ενός χρόνου εξετάζονταν συστηματικά από το ιατρικό προσωπικό μιας κλινικής γονιμότητας. Με βάση τις παρατηρήσεις των γιατρών λοιπόν, το 47% των άντρων που συμμετείχαν στην έρευνα και οι οποίοι είχαν την τάση να φυλάσσουν το κινητό σε κάποια τσέπη του παντελονιού τους παρουσίασαν τελικά επιδείνωση στην ποιότητα του σπέρματός τους. Αντίστοιχα, το ποσοστό αυτό στους άντρες που δεν είχαν τη συγκεκριμένη συνήθεια άγγιζε μόλις το 11%.

«Πιθανότατα αυτό να οφείλεται στην έκθεση του σπέρματος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει κάθε κινητό» αναφέρει η καθηγητής Martha Dirnfeld, εκ των συντακτών της μελέτης. «Ωστόσο, για να μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να πρέπει να ακολουθήσει κάποια νέα, πιο ειδικευμένη έρευνα».

Μέχρι τότε, πάντως, μήπως θα ήταν φρόνιμο καλού-κακού να το γυρίσεις στην τηλεκάρτα;



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget