Τι εννοεί μια γυναίκα όταν σε λέει «γλυκούλη»

Παρεξηγημένος χαρακτηρισμός ή ένας πολύ ευγενικός τρόπος για να πει ότι παραείσαι γλυκανάλατος (#χαλβάς) και δε της βγάζεις και κανένα sexiness περιωπής; Οι περισσότεροι θα πουν το δεύτερο «από τη στιγμή που γλυκούληδες λέμε τα κουτάβια και τους αγαθιάρηδες ήρωες της Disney». Είναι τελικά έτσι; Το λέει για καλό ή για κακό; Να κρυφογελάσεις από ικανοποίηση ή μήπως ν' αρχίσεις να βρυχάσαι για να αντιληφθεί το ζώον που κρύβεις μέσα σου, που θα σε πει και γλυκούλη, εσένα το «ηφαίστειο» αρρενωπότητας;

Βασικά και εδώ, όπως και σε εκατομμύρια άλλα πράγματα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Και για να ξεκινήσουμε από κάτι, δεν είναι βρισιά.
Ωστόσο:

Δεν είναι και τρελό κομπλιμέντο

Ας το πάμε συγκριτικά με το «σέξι» για να βγει και πιο παραστατικά: Το «σέξι» αποκωδικοποιείται ως μια αγριάδα, μια εμπειρία, ένας αισθησιασμός, μια αυτοπεποίθηση. Ο γλυκούλης είναι μεν clean-cut, που σε πολλά κορίτσια αρέσει, αλλά αφήνει και μια υπόνοια ότι γούστα δε βγαίνουν. Αλλά: ο γλυκούλης μπορεί να γίνει σέξι, ο σέξι γλυκούλης δε γίνεται- και η προσαρμοστικότητα είναι πάντα αρετή.

Σημαίνει ευγένεια

Που αυτό κι αν είναι προτέρημα για έναν άντρα. Γιατί για να σε πει έτσι κάτι ευγενικό έκανες ή είπες. 'Η γενικώς η συμπεριφορά σου είναι ανθρώπου με τρόπους, που -λογικά πάντα- ξέρει πώς να φερθεί σε μια γυναίκα. Σ' αυτή την περίπτωση λοιπόν, δεν είναι αυτοταπείνωση, είναι ατού.

Ή συστολή

Γλυκούλης μπορεί να είναι και το απευθείας συνώνυμο του «ντροπαλός» (ή ένα υβρίδιο ντροπής- εύθραυστου ρομαντισμού). Δεν θα φταίει εκείνη αν την επόμενη μέρα της γνωριμίας σας- που έχεις βγάλει με το ζόρι 5 κουβέντες- σε περιγράψει στις φίλες της ως τέτοιο. Αν δε σ' αρέσει και πολύ φρόντισε την επόμενη φορά να κελαηδήσεις λίγο παραπάνω.

Μήπως λείπει κάτι;

Το «είναι πολύ γλυκούλης αλλά...» έχει ακουστεί σε όλες τις γυναικοπαρέες του πλανήτη για κάποιον άντρα που μόλις έφαγε μια ξεγυρισμένη αλλά τρυφερή χυλόπιτα. Επίσης σημαίνει ως καμπάνα λήξης αποτυχημένου προξενιού. Μεταφράζεται ως «πολύ καλό παιδί αλλά δεν τον βλέπω ερωτικά», το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει πως αναφέρεται σε κάποιον πολύ όμορφο άντρα που απλά δεν της κάνει το «κλικ». Είναι κι αυτή μια πικρή αλήθεια.

Φροντίδα και προδέρμ

Αν πάλι είσαι σε σχέση και το κορίτσι σου όπου σταθεί κι όπου βρεθεί υπερθεματίζει για το πόσο γλυκούλης είσαι, πάρ' το πάνω σου. Για να το λέει, έτσι θα είναι, για να είναι μαζί σου, μάλλον της αρέσει αυτό. Άλλωστε ποιο θηλυκό δεν θέλει κάποιον που να την προσέχει και να της φέρεται όμορφα; Αρκεί βέβαια, εκεί που πρέπει να φέρεσαι σα βέρο αρσενικό και όχι να «νιαουρίζεις»...






Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget