Η… περίεργη συνήθεια που σε παχαίνει (και ποτέ δεν της είχες δώσει σημασία)

Διαβάζοντας κατά καιρούς διάφορες έρευνες, μένουμε κάθε φορά με το στόμα ανοιχτό όταν αντιλαμβανόμαστε πόσες διαφορετικές καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη μάχη μας με τα περιττά κιλά.

Κι όμως, πράγματα που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί μπορεί να μη μας αφήνουν να αδυνατίσουμε στο βαθμό που θα θέλαμε.

Σε πρόσφατη έρευνα του «Cornell Food and Brand Lab» που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environment and Behavior», αποδείχθηκε πως μια ακατάστατη κουζίνα δε σε βοηθά να αδυνατίσεις. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες που περνούσαν τη μέρα τους μέσα σε μια κουζίνα γεμάτη άπλυτα πιάτα, διάσπαρτες εφημερίδες, περιοδικά και γενικότερα πράγματα από εδώ κι από εκεί έτειναν να τρώνε πολύ περισσότερο από εκείνες που ζούσαν μέσα σε μια καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα. Μάλιστα σημειώθηκε πως η πρώτη ομάδα έτεινε να λαμβάνει 53 θερμίδες περισσότερες από ότι η δεύτερη ομάδα.




Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Μα φυσικά γιατί μια ακατάστατη κουζίνα δίνει αυτομάτως εντολή στον εγκέφαλό σου πως τα πάντα γύρω σου είναι εκτός ελέγχου. Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ κακό για τη δίαιτά σου, καθώς οδηγεί το μυαλό σου στην ίδια λογική (να μην έχεις δηλαδή κανέναν έλεγχο του εαυτού σου και της όρεξής σου), με αποτέλεσμα να είσαι πολύ πιο επιρρεπής στις διατροφικές ατασθαλίες.



Ακαταστασία τέλος, λοιπόν, από σήμερα κιόλας!







πηγη












Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget