Οι τροφές που σε γερνάνε και ΔΕΝ το ξέρεις!

Το ήξερες πως υπάρχουν τροφές που σε κάνουν να φαίνεσαι κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και… μεγαλύτερη από την ηλικία σου;

Κατά καιρούς έχουμε ξαναμιλήσει για τις τροφές που μπορούν να σου χαρίσουν ένα λαμπερό, υγιές και νεανικό πρόσωπο, όμως ξέρεις ποιες είναι το…αντίπαλο δέος τους; Κι όμως, μερικές φορές,άσχετα από την ποσότητα ύπνου, την ενυδατική σου κρέμα ή το «φρέσκο» μακιγιάζ σου, υπάρχουν τροφές που όταν τις καταναλώνεις κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται πιο κουρασμένο. 

Κάποιες μπορείς να τις. «κόψεις» τελείως και άλλες να τις ελαττώσεις, όμως σίγουρα καλό θα ήταν για αρχή, να μάθεις ποιες είναι και γιατί πρέπει να τις αποφύγεις.

Αλάτι: Σε μικρές δόσεις δίνει γεύση στο φαγητό μας και μας ανεβάζει την πίεση, ειδικά όταν νιώθουμε ατονία, όμως αν το παρακάνεις τρώγοντας πολλά αλμυρά φαγητά το δέρμα σου αφυδατώνεται, στεγνώνει και σπάει, κάνοντάς σε να μοιάζεις πιο κουρασμένες. Μείωσέ το στο ελάχιστο κι αν ανησυχείς για τη γεύση στα φαγητά σου, τα καρυκεύματα και φυτικά μπαχαρικά θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στην κουζίνα.

Ζάχαρη, καραμέλες και ζαχαρωτά και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες: Μερικές φορές, όταν νιώθουμε την ενέργειά μας να μας εγκαταλείπει το πρώτο πράγμα που ακόμη και υποσυνείδητα θα αναζητήσουμε για να «επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες» είναι η ζάχαρη. Το πρόβλημα όμως είναι πως όσο γρήγορα η ζάχαρη μας δίνει ενέργεια τόσο πιο εύκολα απορροφάται από τον οργανισμό μας, κάνοντάς μας να περνάνει ένα «rollercoaster» ενέργειας σε πολύ σύντομο χρόνο και μάλιστα καταλήγουμε να νιώθουμε πιο κουρασμένοι απ΄ότι πριν. Επίσης καλό θα ήταν να ξέρεις πως οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά, δημιουργούν σακούλες από κάτω τα μάτια σου κάνοντάς τα να φαίνονται πρησμένα. Γι’΄αυτό αν είσαι….γλυκατζού, τουλάχιστον φάε ένα δυο κι όχι όλο το σακουλάκι! Θα γλιτώσεις (προφανώς) και μπόλικες θερμίδες.

Κόκκινο κρέας: Μπορεί το κόκκινο κρέας να είναι ωφέλιμο για τις πρωτεΐνες που περιέχει, όμως είναι γεγονός πως ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της μείωσης του κόκκινου κρέατος στη διατροφή μας. Εξ αιτίας της καρνιτίνης, ένα συστατικό που περιέχει το κρέας,τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σκληραίνουν, απέφυγε να τρως περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας και αντικατέστησέ το με λευκό αλλά και πολύ σαλάτα.

Υδατάνθρακες: Η μεγάλη ποσότητα σε υδατάνθρακες στον οργανισμό καταστρέφουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας κι έτσι φαινόμαστε πολύ πιο κουρασμένες.Όπως με όλα έτσι και με τους υδατάνθρακες χρειάζεται μέτρο. Δεν χρειάζεται να τους αποκλείσεις τελείως από τη ζωή σου αλλά να τους αντικαταστήσεις έξυπνα.Φάε μαύρο ψωμί ή μαύρα μακαρόνια και συνόδευσέ ταε με μια γενναία δόση σαλάτας!

Πικάντικα: Μπορεί να είναι ιδανικά για να κάψεις θερμίδες και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, όμως καλό θα είναι να τα κατακαλώνεις με μέτρο καθώς ερεθίζουν το δέρμα και προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Αλκοόλ: Μετά από τα ξενύχτια του σαββατοκύριακου σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως το επόμενο πρωί κοιτώντας σε στον καθρεύτη, το θέαμα που αντικρίζεις δεν το λες και… ευχάριστο! Ένας από τους λόγους (εκτός του κακού ύπνου) είναι πως το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό. Ακόμη όμως κι ένα με δυο ποτήρια κρασί καθημερινά μπορεί να σε κάνουν αν δείχνεις κουρασμένη. Μειώστε λοιπόν την ποσότητα και προσπάθησε να πίνεις μέσα στη μέρα σου μπόλικο νερό για να μην αφυδατώνεσαι.

Τηγανιτά: Οι περισσότερες από μας έχουμε αδυναμία στα τηγανιτά φαγητά (ειδικά τις τηγανιτές πατάτες!). Όμως όχι μόνο κάνουν κακό στη γραμμή μας αλλά παράλληλα μας κάνουν να δείχνουμε και κουρασμένες αφού οτιδήποτε τηγανιτό είναι εχθρός του δέρματος. Πόσο μάλλον αν τα τρώμε εκτός σπιτιού , όπου δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε την ποιότητα του λαδιού που χρησιμοποιήθηκε, ούτε πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί.

Joytv.gr

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget