Ο Νίκος Τσαχιρίδης, λύγισε από τη νόσο Αλτσχάιμερ


 

Ο Έλληνας... σκληρός της οθόνης του εγχώριου και του παγκόσμιου σινεμά, ο Νίκος Τσαχιρίδης, λύγισε αφού χτυπήθηκε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για την εκφυλιστική πάθηση που ανήκει στο σύνολο των διαταραχών που προκαλούν άνοια, οι οποίες διαταράσσουν, αποδιοργανώνουν και εν τέλει καταστρέφουν τις νοητικές αλλά και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Δίπλα του είναι οι αγαπημένες του ανιψιές, ενώ οι φίλοι του, που τον επισκέπτονται καθημερινά, τις περισσότερες φορές τον βλέπουν στο κρεβάτι χαμένο στον δικό του κόσμο με κλειστά τα μάτια και φεύγουν απογοητευμένοι.

Για το δράμα του 80χρονου σήμερα Νίκου Τσαχιρίδη μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο Κώστας Παπασπήλιος, ο εκλεκτός συγγραφέας ο οποίος από την εφηβική του ηλικία είχε προπονητή τον Τσαχιρίδη, που ήταν πολυπράγμων. Εκτός από ηθοποιός, ήταν και από τους καλύτερους κασκαντέρ στον κινηματογράφο.

Επίσης, υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ενώ έπαιζε υπέροχα κιθάρα και φυσαρμόνικα. Ο Κώστας Παπασπήλιος δεν στέκεται μόνο στην κατάσταση της υγείας του μεγάλου του φίλου, αλλά αποκαλύπτει και άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής και προσωπικής του ζωής που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

«Τους τελευταίους μήνες κατέπεσε απότομα, λόγω Αλτσχάιμερ. Αδυνάτισε πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει πια και αντιλαμβάνεται περιορισμένα, ενώ πολλές φορές δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. Είναι δύσκολη η κατάστασή του. Τις περισσότερες ώρες είναι ξαπλωμένος και δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, παρά μόνο με τη βοήθεια της γυναίκας που τον φροντίζει» δηλώνει ο κ. Παπασπήλιος.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης ζει στη μονοκατοικία του στα Μελίσσια, σε ένα στρέμμα κατάφυτο από δένδρα και λαχανικά, τα οποία είχε φυτέψει ο ίδιος.

«Του άρεσε να πειραματίζεται με κεντρώματα και κάποτε από το ίδιο δέντρο είχε βγάλει τέσσερα διαφορετικά φρούτα. Τώρα όμως ο Νίκος περνά δύσκολες ώρες, όπως και οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι είναι δίπλα του. Η ανιψιά του, η Θεοδώρα, έχει προσλάβει μια γυναίκα η οποία μένει στο σπίτι όλο το 24ωρο και τον περιποιείται» προσθέτει στην εφημερίδα ο Κώστας Παπασπήλιος.

«Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού, ο Νίκος Τσαχιρίδης χωρίς πατέρα από μικρός βγήκε στη σκληρή βιοπάλη. Μέχρι που τον ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος το ’54 και του έδωσε έναν ρόλο στη “Μαγική πόλη”. Ο Τσαχιρίδης στην πιο τρυφερή του ηλικία δούλευε στην οικοδομή. Εντυπωσίασε τον μεγάλο μας σκηνοθέτη αυτός ο “ημίθεος” με το γκρίζο βλέμμα του που έβγαινε από την οθόνη και διαπερνούσε τις ψυχές των θεατών» σχολιάζει ο κ. Παπασπήλιος.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget