Χάρης Βαφειάς: Αυτοκρατορικό γιοτ για χάρη του έρωτά του!


 

 Ο «Χάρι Πότερ» του εφοπλιστικού κόσμου, όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί αναλυτές τον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, έκανε και πάλι το θαύμα του.

Για χάρη του έρωτά του για την πανέμορφη Εμιλυ Λαγουνάρη, ο νεαρός εφοπλιστής πήρε την απόφαση και απέκτησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γιοτ του κόσμου, το πασίγνωστο «Southern Cross III». Ενα υπερπολυτελές σκάφος, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Emihar Chios», καθώς φέρει πλέον τα αρχικά των ονομάτων του ερωτευμένου ζευγαριού.

Για την αγορά του σκάφους ο εφοπλιστής φαίνεται να έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των διεθνών οίκων πωλήσεων σκαφών, και για την ακρίβεια της Fraser Yachts, το πλωτό ανάκτορο ξεπέρασε σε τιμή τα 8 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό σκάφος των 55 μέτρων αποτέλεσε το γαμήλιο δώρο του εφοπλιστή προς την αγαπημένη του Εμιλυ, με την οποία αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης στις 23 Αυγούστου, στο σπίτι της εφοπλιστικής οικογένειας στην Εκάλη, σε μια άκρως σεμνή και οικογενειακή τελετή.

Λίγες μέρες αργότερα, το ζευγάρι διοργάνωσε και ένα μεγάλο πάρτι πάνω στο γιοτ, στα Κουφονήσια, όπου δέχτηκε τις ευχές και τα δώρα των αγαπημένων φίλων και συγγενών του.

Η Εμιλυ, όπως όλα δείχνουν, έφερε γούρι στη ζωή του νεαρού εφοπλιστή, ο οποίος εκτός από το σκάφος τους με το όνομα «Emihar» αποφάσισε πριν από λίγους μήνες να δώσει το ίδιο όνομα και μία από τις ιδιωτικές εταιρείες του, την Emihar Petroleum.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το «Emihar» έκανε το παρθενικό ταξίδι του στα καταγάλανα νερά της χώρας μας στα μέσα του Ιουλίου, όταν το ζευγάρι αποφάσισε να απομονωθεί για λίγο στην Πολύαιγο, ένα πανέμορφο ακατοίκητο νησί μεταξύ Μήλου και Κιμώλου.

Τόσο ο Χάρης όσο και η Εμιλυ φαίνεται να γνώριζαν τα πάντα γύρω από την ιστορία του νησιού, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της χώρας μας, ενώ εκεί γεννά τα μικρά της η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

Ομως άλλος ένας λόγος που έκανε ελκυστικό τον συγκεκριμένο προορισμό, ήταν και το γεγονός ότι το ζευγάρι ήθελε να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και ειδικά τους παπαράτσι, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τους φωτογραφίσουν μαζί πάνω στο σκάφος.

Αυτή η στάση μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα με τον άλλοτε… πολυφωτογραφιζόμενο εργένη, κολλά γάντι όμως στην πανέμορφη αρχιτέκτονα, η οποία εκτός από πολύ όμορφη θεωρείται και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων.

Οσοι τη γνωρίζουν από κοντά μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη, ενώ θεωρούν πως είναι η γυναίκα που θα κάνει τον Χάρη Βαφειά πιο ευτυχισμένο από κάθε άλλη φορά.

Αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά και ο ίδιος και έτσι ο παρεξηγημένος εφοπλιστής έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αλλάζει συνήθειες. Μπορεί να είχε γίνει περισσότερο γνωστός για τα ξενύχτια και τις προσωπικές σχέσεις του παρά για το σημαντικό έργο του στη ναυτιλία -είναι ο μικρότερος διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας (StealthGas) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και από τους νεαρότερους στη διαχείριση εταιρειών στον κόσμο-, όμως αποφάσισε να αλλάξει ζωή για χάρη της γυναίκας του.

Σκάφος με ιστορία και με... επίχρυσες βρύσες

Το πανέμορφο σκάφος κατασκευάστηκε το 1986 από τον Nishi Zosen, ενώ το πρώτο όνομά του ήταν «Indian Princess». Θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σούπερ γιοτ του κόσμου, τον σχεδιασμό του οποίου είχε αναλάβει ειδικά ο Jon Bannenberg, ο οποίος κατάφερε να του δώσει ένα μοναδικό και αισθητικά ελκυστικό προφίλ.

Το 1996 στα ναυπηγεία του DML στην Αγγλία έγινε ανακατασκευή και βελτίωση του γιοτ, το οποίο μεγάλωσε σε μήκος κατά τρία μέτρα. Την ίδια χρόνια άλλαξε όνομα και οι τότε ιδιοκτήτες του το μετονόμασαν «Southern Cross III». Επίσης έχει υποστεί άλλες δύο μεγάλες ανακαινίσεις στους εσωτερικούς χώρους του, το 2004 και το 2008, οπότε εκσυγχρονίστηκε και τελειοποιήθηκε.

Στο πρόσφατο λίφτινγκ που του έγινε το «Southern Cross III» άλλαξε εντελώς εικόνα, απέκτησε καινούργιες μοκέτες και έπιπλα πασίγνωστων οίκων, ενώ τα χρώματα που του προστέθηκαν ταιριάζουν τέλεια με το ξύλινο εσωτερικό του.

Στην εντυπωσιακή περιοχή τού πάνω καταστρώματος φτάνει κανείς μέσω μια εντυπωσιακής μεγάλης σκάλας. Εκεί βρίσκεται το εξωτερικό τζακούζι, ενώ υπάρχουν κυκλικά καθίσματα με τραπέζια, καθώς και μία τραπεζαρία του γνωστού οίκου επίπλων Summit, που μπορούν να φιλοξενηθούν τουλάχιστον δώδεκα άτομα.

Στους εσωτερικούς χώρους του υπάρχουν τέσσερα σαλόνια, σε ένα από τα οποία έχει τοποθετηθεί ένα πιάνο αντίκα. Το γιοτ διαθέτει επίσης ειδικό χώρο παρατηρητηρίου, καθώς και ένα υπερσύγχρονο τμήμα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο κεντρικό ασπρόμαυρο σαλόνι με το μαρμάρινο πάτωμα υπάρχει μια εντυπωσιακή μαύρη λακαριστή τραπεζαρία για δεκαέξι άτομα.

Εκεί βρίσκεται και το δεύτερο μπαρ που διαθέτει το γιοτ, καθώς το άλλο είναι εξωτερικό. Η πρόσοψη του μπαρ είναι δερμάτινη, ενώ από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένα και τα ψηλά σκαμπό. Οι καμπίνες για τους καλεσμένους και το πλήρωμα βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του σκάφους, ενώ διαθέτουν και δικό τους σαλόνι.

Η εντυπωσιακή καμπίνα του ιδιοκτήτη έχει δίκη της γκαρνταρόμπα και μπάνιο, ενώ υπάρχει και μεγάλη μπανιέρα με τζακούζι. Αίσθηση προκαλούν οι επίχρυσες γούρνες και μπαταρίες, οι οποίες δίνουν στο μπάνιο βασιλικό χαρακτήρα.

Συνολικά υπάρχουν επτά διπλές καμπίνες με δύο από αυτές να διαθέτουν και τρίτο κρεβάτι. Πάνω στο σκάφος μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν και να απολαύσουν τις διακοπές τους μέχρι και δέκα άτομα.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget