Η Μαντόνα στο πλευρό των Pussy Riot ζητά την απελευθέρωση τους



Δυναμικά μπήκε στη διαμάχη που μαίνεται στη Ρωσία για τη δίκη του συγκροτήματος Pussy Riot η Μαντόνα! Η «βασίλισσα της ποπ», που βρίσκεται στη Μόσχα για να δώσει συναυλία αλλά και για να ανοίξει ένα γυμναστήριο της παγκόσμιας αλυσίδας γυμναστηρίων που έχει δημιουργήσει, έριξε λάδι στη φωτιά κάνοντας έξαλλους κυρίως τους εκκλησιαστικούς κύκλους.

«Είμαι ενάντια στη λογοκρισία και σε όλη μου την καριέρα πάντα προωθούσα την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του λόγου. Οπότε προφανώς πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στις Pussy Riot είναι άδικο» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαντόνα, που ζήτησε επιείκεια για την 24χρονη Μαρία Αλιόκινα, την 22χρονη Ναντέντζα Τολοκόνιβα και για την 29χρονη Γιεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, που αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης επτά ετών επειδή στις 21 Φεβρουαρίου μπήκαν στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας και τραγούδησαν μια πανκ προσευχή η οποία καλούσε την Παναγία να απαλλάξει τη Ρωσία από τον Πούτιν.

«Ελπίζω να μην αποφασιστεί τελικά να εκτίσουν ποινή επτά ετών. Κάτι τέτοιο θα ήταν τραγωδία. Νομίζω ότι η τέχνη πρέπει να είναι πολιτικοποιημένη» συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

Πριν καλά-καλά προλάβει να πει την τελευταία της κουβέντα η Μαντόνα, ξεσηκώθηκαν οι θρησκευτικοί κύκλοι της Ρωσίας που ζήτησαν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις συναυλίες της. «Είναι καθήκον μας να ζητήσουμε την απαγόρευση αυτών των συναυλιών. Αυτή η τραγουδίστρια περιγελά ανοιχτά τους νόμους μας, τις παραδόσεις μας και την κουλτούρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ορθόδοξων Αδελφοτήτων, Γκούρι Αγκεστσοφ.

Την ίδια ώρα, κατήγορος ζήτησε από το δικαστήριο τριετή φυλάκιση για τις τρεις γυναίκες του πανκ συγκροτήματος. «Οι ενέργειές τους δείχνουν ξεκάθαρα θρησκευτικό μίσος.

Υπήρξε πραγματική κοροϊδία και περιφρόνηση απέναντι στους ανθρώπους της εκκλησίας» τόνισε στην εισήγησή του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Αλεξέι Νικιφόροφ. Προφανώς έχει ξεκινήσει μετά τις δημόσιες αντιδράσεις μια στροφή των κατηγόρων σε πιο ήπια τιμωρία, που έρχεται μετά και από τη δήλωση του Πούτιν ότι η ποινή τους δεν θα πρέπει να είναι σκληρή.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget