Ο Mr Zara στην τρίτη θέση της λίστας Bloomberg



Την έκπληξη έκανε στην παγκόσμια κατάταξη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων «Zara». Ο μεγιστάνας της μόδας Αμάνσιο Ορτέγκα κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της λίστας, εκτοπίζοντας τον Γουόρεν Μπάφετ από την πρώτη τριάδα των πλουσιότερων ανδρών στον πλανήτη, με περιουσία 38 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο 76χρονος Ισπανός οφείλει την ξαφνική του άνοδο στην αύξηση της τιμής των μετοχών του κατά 3,8%, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της καθαρής περιουσίας του κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η χώρα του αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Ο Γουόρεν Μπάφετ, γνωστός φιλάνθρωπος και πρόεδρος της Berkshire Hathaway, βρέθηκε έτσι στην 4η θέση της κατάταξης με περιουσία 36,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τον τεράστιο πλούτο τους ωστόσο, τόσο ο Ορτέγκα όσο και ο Μπάφετ θα πρέπει σχεδόν να διπλασιάσουν τις περιουσίες τους για να καταφέρουν να εκθρονίσουν τον Κάρλος Σλιμ από την κορυφή της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Μεξικανού μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών αγγίζει τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και φαινομενικά κανείς δεν μπορεί να του πάρει το στέμμα του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μπορεί να κάθεται προς το παρόν άνετα στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 50,7 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως σίγουρα ανησυχεί για τη δυναμική του Ορτέγκα.

Τον τελευταίο χρόνο η περιουσία του Ισπανού επιχειρηματία έχει αυξηθεί κατά 32%, παρά την ύφεση που παρατηρείται στην πατρίδα του, χάρη στην αξιοσημείωτη επιτυχία της εταιρείας του που σημειώνει σταδιακή αύξηση κερδών εδώ και δώδεκα συναπτά τρίμηνα.

Η είσοδός της στις ανερχόμενες αγορές έχει μειώσει σημαντικά την εξάρτησή της από την αγορά της Ισπανίας όπου η ανεργία έχει εκτιναχτεί στο 20%. Το top 5 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο συμπληρώνει ο Λάρι Ελισον της Oracle με 32 δισεκατομμύρια ευρώ.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget