Κιμούλης - Παπαδήμα: Ο καβγάς και η διακοπή της συνεργασίας



Τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Παπαδήμα διέκοψε ο Γιώργος Κιμούλης. Η ηθοποιός αποχώρησε από τον θίασο ύστερα από μια έντονη λογομαχία που είχε με τον πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη της παράστασης «Δον Ζουάν, η επιστροφή», που περιοδεύει με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, όπως καταμαρτυρούν άνθρωποι που ήταν μπροστά στο φραστικό αυτό επεισόδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν ξεκινήσει η τουρνέ ο Γιώργος Κιμούλης είχε διαφωνήσει με δύο ακόμα ηθοποιούς, οι οποίες προορίζονταν για τον ρόλο που τελικά δόθηκε στη Δήμητρα Παπαδήμα, και αυτές με τη σειρά τους δεν αποδέχθηκαν το ρόλο, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό του Ουγγρογερμανού συγγραφέα Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια...

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου που «ξυπνάει» σε έναν κόσμο που καταρρέει, ανήμπορος σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες, επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγγνώμη του σε ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!

Πλάι στον Γιώργο Κιμούλη εμφανίζονται οι Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Παρασκευή Κατσάνη, Αννα Ελενα, Βασιλική Μπισαράκη.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget