Τα συμπληρώματα ασβεστίου και ο καρκίνος του προστάτη



Μπούμερανγκ φαίνεται να είναι η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου για τους πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη. Επανεξέταση προηγούμενων ερευνών έδειξε ότι η λήψη αυτών των συμπληρωμάτων με σκοπό να προστατευτούν οι ασθενείς από την απώλεια οστικής μάζας που προκαλεί η θεραπεία μπορεί τελικά να επιδεινώνει τον καρκίνο του προστάτη.

Η σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «The Oncologist», έδειξε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν τις δόσεις ασβεστίου που συστήνονται συνήθως είχαν πιο λεπτά οστά. Επιπλέον διαπιστώθηκε σχέση ανάμεσα στην ύπαρξη αυξημένου ασβεστίου στον οργανισμό και στον αυξημένο κίνδυνο για επιθετικό καρκίνο του προστάτη και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

«Πρόκειται για ένα καμπανάκι που μας ξυπνάει από τη γενίκευση ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D κάνουν μόνο καλό. Ηρθε η ώρα να επανεξετάσουμε σοβαρά το αν θα πρέπει να τα λαμβάνουν συνεχώς οι ασθενείς» υπογραμμίζει ο δρ Μριντούλ Ντάτα, που συμμετείχε στην έρευνα. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να συνεκτιμώνται όλοι οι παράγοντες από τον θεράποντα γιατρό κάθε ασθενούς με καρκίνο του προστάτη πριν του δοθεί η συμβουλή να λαμβάνει καθημερινά συμπληρώματα ασβεστίου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget