Anna Piaggi: Πέθανε η Ιταλίδα fashion guru



Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες fashion icons όλων των εποχών. Η εκκεντρική Anna Piaggi πέθανε σε ηλικία 81 χρονών, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της μόδας.

Η Ιταλίδα fashion guru δούλεψε αρχικά ως μεταφράστρια στην ιταλική εκδοτική εταιρεία Mondadori και στη συνέχεια ως αρθρογράφος στην ιταλική Vogue. Στα 80s, πήρε "μεταγγραφή" στο avant-garde περιοδικό Vanity Fair.

Γνωστή για το εκκεντρικό της στυλ, η Anna Piaggi είχε μανία με τα ρούχα και τα παπούτσια (είχε στην κατοχή της 2865 φορέματα και 265 ζευγάρια). Το ντύσιμό της ήταν μοναδικό και ποτέ δεν εμφανίστηκε δημοσία με το ίδιο outfit. Ήταν τόσο επηρεασμένη από τη μόδα που ο Manolo Blahnik την είχε χαρακτηρίσει κάποτε ως τη "μεγαλύτερη αυθεντία στα φορέματα".

Οι σχέσεις της με τον Karl Lagerfeld ήταν ιδιαίτερες, γι' αυτό και ο Κάιζερ δεν χόρταινε να τη ζωγραφίζει. Υπήρξε η μούσα του διάσημου σχεδιαστή καπέλων Stephen Jones, αλλά και της Βρετανίδας designer Vivienne Westwood. Η Piaggi υπήρξε παντρεμένη με τον φωτογράφο Alfa Castaldi, ο οποίος απεβίωσε το 1962 στην Νέα Υόρκη.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget