Η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε ταινία 3D



Ολη η ζωή της θρυλικής Αλίκης σε hi-tech υπερθέαμα! Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τους συνεργάτες του ένα ταξίδι στον χρόνο με βασική πρωταγωνίστρια τη γυναίκα που σημάδεψε ολόκληρες γενιές με την παρουσία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Και αυτή η προβολή θα γίνει με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας

Οι σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας της εθνικής μας σταρ θα προβληθούν θεαματικά μέσα από αυτή την «ταινία», εμπλουτισμένες με οπτικά εφέ, λέιζερ και άλλα. Κάτι σαν 3D παραγωγή που με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας θα βγάλει ένα εικαστικό θέαμα το οποίο υπόσχεται ότι θα καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό θεατή. Ετσι θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα μάθουν οι νεότεροι τα μυστικά της «γατούλας του ελληνικού σινεμά», που την έχουν δει μόνο μέσα από τις ταινίες της.

«Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, θα μιλήσω αναλυτικά για τις λεπτομέρειες αυτής της παράστασης» δήλωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στην «Εspresso» σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Σκηνές που σημάδεψαν τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, οι μεγάλοι της ρόλοι στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, και τα τραγούδια της θα αναδειχθούν μέσα από αυτό το υπερθέαμα όπως αξίζει πραγματικά στον μύθο της μοναδικής σταρ. Οι ρόλοι της, κατά κανόνα της χαριτωμένης σκανδαλιάρας κοπέλας, είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό και εξασφάλισαν στην ηθοποιό σπάνια δημοτικότητα. Με τον ρόλο της στη «Μανταλένα» κέρδισε το βραβείο του Α’ γυναικείου ρόλου το 1960 στο Φεστιβάλ Ταινιών Θεσσαλονίκης, ενώ η ίδια ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Η «Υπολοχαγός Νατάσσα» θεωρείται η μεγαλύτερη εεισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η συνάντησή της το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας «Αστέρω» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αποτέλεσε την απαρχή της ιστορίας του διασημότερου ζευγαριού στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Στις 18 Ιανουαρίου 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και απέκτησαν ένα παιδί, τον Γιάννη. Ωστόσο, ο θυελλώδης γάμος τους δεν κράτησε πολύ…

Διαλύθηκε, έπειτα από δικαστικές μάχες, στις 4 Ιουλίου του 1979. Εκτός από τις δεκάδες ταινίες που γύρισαν μαζί, από το 1964 έως το 1974 συνεργάστηκαν σε θίασο που συνέστησαν οι δυο τους. Μία από τις πολλές θεατρικές επιτυχίες τους ήταν στο έργο του Μπέρναρ Σο «Ωραία μου κυρία».

Το υπερθέαμα αυτό, που είναι βασισμένο σε μια ιδέα του μοναχογιού της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Γιάννη, θα παιχθεί στην Αθήνα μέσα στο 2013 και θα περιοδεύσει απ’ άκρο σ’ άκρο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπου υπάρχουν Ελληνες.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε στις 23 Ιουλίου του 1996 από καλπάζουσας μορφής καρκίνο και βύθισε στο πένθος τους θαυμαστές της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη, ένας μύθος! «Δεκαέξι χρόνια χωρίς την Αλίκη… χωρίς τη λάμψη, τη δροσιά, την αισιοδοξία, το χαμόγελο, το νάζι της. Κι όμως… Ακόμη την αναζητούμε στη σκηνή, ακόμη περιμένουμε να γυρίσει μια καινούργια ταινία, ακόμη θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Αλίκη λείπει σε μια μεγάλη περιοδεία...

Η Αλίκη δεν έφυγε ποτέ… Χάνονται μόνο όσοι σβήνουν από τη μνήμη μας…» σημειώνεται στη σελίδα που έχουν δημιουργήσει οι χιλιάδες φαν της στο Facebook που κάνουν καθημερινά συγκινητικές αναρτήσεις…
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget