Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Από 3 Σεπτεμβρίου στον ΑΝΤ1



Συνεχίζεται η επέλαση των τουρκικών σειρών στον ΑΝΤ1 με την έναρξη της νέας σεζόν (συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου).

Η σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι τηλεθεατές είχαν εξαγριωθεί για το πώς παρουσιάζονταν τα γεγονότα και είχαν ταχθεί και κατά του πρωταγωνιστή Halit Ergenc, γνωστό στην Ελλάδα από τον ρόλο του Ονουρ στο «Χίλιες και μία νύχτες».

Το σίριαλ αναδείχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, καθώς απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 βραβεία Antalya Television, τα αντίστοιχα δηλαδή Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου και του Best Drama 2011.

Ο σεναριογράφος της σειράς Meral Okay είναι από τους διασημότερους και πιο καταξιωμένους στην Τουρκία και θεωρείται κορυφαίος στο είδος του. Στον ρόλο του Σουλεϊμάν ο αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό Halit Ergenc και στον ρόλο της Αλεξάνδρας (La Rossa/Hurrem) η ταλαντούχα Meryem Uzerli.

Το εντυπωσιακό δράμα «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1 για να μας ταξιδέψει σε μια υπέρλαμπρή εποχή, όπου η τουρκική αυτοκρατορία κυριαρχούσε σε Ανατολή και Δύση.

Η σειρά εστιάζει στον 16ο αιώνα και περιγράφει τη δυνατή ερωτική ιστορία της ορθόδοξης Αλεξάνδρας (La Rossa/Hurrem) που συλλαμβάνεται από τους Τούρκους κατακτητές και καταλήγει στο χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.

Η βασιλεία του ξακουστού σουλτάνου σηματοδότησε την έναρξη ενός αιώνα υπεροχής της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε ηλικία 26 ετών ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ξεκίνησε να χτίζει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, μεγαλύτερη κι από αυτή του Μέγα Αλέξανδρου. Ετσι, στα 46 χρόνια της βασιλείας του έγινε γνωστός ως ο ισχυρόότερος πολεμιστής και ο κυβερνήτης Ανατολής και Δύσης.

Ο νεαρός Σουλεϊμάν ανέβηκε στον θρόνο το 1520. Ο ήρωας αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Mahidevran του και τον γιο τους Μουσταφά στη Manisa και μαζί με έναν καλό του φίλο παίρνει τον δρόμο για το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διαδρομή ένα οθωμανικό πλοίο διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα φέρνοντας σκλάβες ως δώρα για το παλάτι. Σε αυτό το πλοίο βρίσκεται και η Αλεξάνδρα (La Rossa). Η νεαρή κοπέλα είχε απαχθεί από την οικογένειά της και πωλούταν ως σκλάβα στο παλάτι.

Η κοπέλα γοήτευσε με την πρώτη ματιά τον σουλτάνο Σουλεϊμάν και εκείνος δεν δίστασε να της προσφέρει… τα πάντα! Ομως, το πάθος του αυτό φέρνει μαζί αιματοχυσία και πρωτοφανείς ίντριγκες στην αυλή του. Πώς θα διαχειριστεί τον αθεράπευτο έρωτα του Σουλεϊμάν η σύζυγός του και βασίλισσα, Mahidevran; Τι ρόλο θα παίξει η σχέση του μεγάλου βεζίρη και της αδελφής του Σουλεϊμάν; Η ένταση μεταξύ της χριστιανικής Ευρώπης και της οθωμανικής αυτοκρατορίας πώς θα επηρεάσει τις ζωές των πρωταγωνιστών και την εξέλιξη της ιστορίας;

Εντυπωσιακές πολεμικές σκηνές, φανταχτερά κοστούμια, μαγευτική σκηνοθεσία, ξεχωριστή πλοκή έρχονται με την υπερπαραγωγή «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Σε μια συναρπαστική ιστορία με έντονες διαμάχες για εξουσία, δυνατές συγκρούσεις, παθιασμένους έρωτες, ίντριγκες, αλλά και παιχνίδια συνομωσίας. Δίνουμε ραντεβού μαζί της τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1. Πρόκειται, δε, για την πιο μεγαλοπρεπή σειρά που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση!

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Στη γειτονική Τουρκία η προβολή της σειράς ξεκίνησε τον Ιανουάριο από το κανάλι Show TV και τα βράδια της Τετάρτης τα μηχανάκια τηλεθέασης χτυπούσαν κόκκινο όχι μόνο από φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και από αμετανόητους πολέμιους, οι οποίοι παρακολουθούσαν «σημειώνοντας» τα… δυτικότροπα πρότυπα της σειράς και στη συνέχεια προχωρούσαν σε καταγγελίες (πάνω από 165.000 μέχρι σήμερα) στο Τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Αυτές είναι οι ήρεμες αντιδράσεις τους, καθώς έγιναν οργισμένες διαδηλώσεις, γιουχαΐσματα, αλλά και «καταιγισμός» από αβγά κατά του τηλεοπτικού σταθμού που προβάλλει τη σειρά. Ο «Μεγαλοπρεπής αιώνας» είναι μια σειρά που… δεν κρύβει τον πλούτο της, καθώς οι ηθοποιοί της φορούν κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ έχει όλα τα συστατικά μιας τηλεοπτικής υπερπαραγωγής: έναν μεγαλοπρεπή σουλτάνο, μια χριστιανή και μια αυτοκρατορία.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget