Αυτοί είναι οι "βαρόνοι" της ραπ!



Με τα τραγούδια τους εξέφρασαν την οργή όσων ζούσαν ή ζουν στα γκέτο. Με αυτά κατάφεραν επίσης να ξεφύγουν από τα γκέτο, να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι, και να κάνουν πραγματικότητα αυτό που όλοι αποκαλούν «αμερικανικό όνειρο».

Σήμερα Τζέι-Ζι, Εμινεμ, Κένι Γουέστ και 50Cent κρατούν τα ηνία της ραπ και όχι άδικα τους αποκαλούν «βαρόνους». Δε σταματούν όμως εκεί.

Είναι παραγωγοί, σχεδιάζουν κολεξιόν μόδας, αγοράζουν και πουλούν μετοχές κι όλα αυτά χωρίς να χάνουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο «μαύρος Σινάτρα» Τζέι Ζι θεωρείται ο πλέον επιτυχημένος. Εχει έντεκα άλμπουμ που έφτασαν στην κορυφή των charts, ενώ η περιουσία του υπολογίζεται στα 750 εκατομμύρια δολάρια.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν, μεγάλωσε στη φτώχεια και η μουσική τον έβγαλε από τη διακίνηση ναρκωτικών. Σήμερα έχει εταιρεία παραγωγής, είναι ιδιοκτήτης ομάδας μπάσκετ και έχει δική του σειρά ρούχων.

Ο Κένι Γουέστ είναι «άτυπος» ράπερ, επειδή δεν έζησε στη φτώχεια. Φωτορεπόρτερ ο πατέρας, καθηγήτρια η μητέρα, τον οδήγησαν στο πανεπιστήμιο, αλλά τον κέρδισε η μουσική.

Το 2007 κέρδισε το στοίχημα με τον 50Cent, όταν έβγαλαν άλμπουμ την ίδια ημέρα. Ο Γουέστ έχει κερδίσει δεκατέσσερα Grammy, είναι παραγωγός, επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας.

Από την παντελή φτώχεια και το Ντιτρόιτ, έγινε πάμπλουτος. Ο αποκαλούμενος και «λευκός ράπερ» ή «Ελβις της ραπ» Εμινεμ είναι ο μοναδικός λευκός που κυριαρχεί σ’ έναν παραδοσιακά «μαύρο» χώρο. Το άλμπουμ του «Marshal Mathers» πούλησε 90 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πέρασε από τη φυλακή, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και γλίτωσε παρά τρίχα τη ζωή του, όταν τον πυροβόλησαν σωματοφύλακες του Μάικλ Τάισον, το 2002.

Ο 50Cent ξέφυγε από την εγκληματικότητα, όταν ανακάλυψε τη μουσική και τον Εμινεμ, ο οποίος έκανε την παραγωγή του πρώτου του άλμπουμ «Get rich or die tryin’», που συνδυάστηκε με την ομώνυμη ταινία. Η περιουσία του εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.
Espressonews.gr
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget