TARANTOS NEWS
latest

728x90

468x60

header-ad

Αποστολάκης: "Δεν περίμενα ποτέ ότι θα παντρευτώ"Ο γάμος του πριν από ένα μήνα με τη δημοσιογράφο Αμέλια Αναστασάκη, όσα αγάπησε σε εκείνη, η κόρη τους που περιμένουν να έρθει στη ζωή σε λιγότερο από τρεις μήνες, η Δήμητρα Παπαδοπούλου που τον σημάδεψε και θεωρεί οικογένειά του, η άγνωστη σχέση τους, όσοι δεν τον πίστεψαν στα πρώτα βήματα της πορείας του.

Οι πολλές θεατρικές ημέρες που έπαιζε ακόμα και με έναν θεατή, οι δυσκολίες που βίωσε, τα εννέα χρόνια που ζούσε με τέσσερις χιλιάδες δραχμές τον μήνα, τα λάθη που έκανε αλλά και τα… λίγα σωστά που τον οδήγησαν στο να νιώθει σήμερα ευτυχισμένος. Ο Κώστας Αποστολάκης εξομολογείται στην πρώτη συνέντευξη μετά τον γάμο του τις αλήθειες της ζωής του!

- Ενα μήνα σχεδόν παντρεμένος. Αλήθεια, πώς αισθάνεστε;
Η ζωή μου δεν είναι διαφορετική. Τα συναισθήματά μου είναι όμως σίγουρα. Είμαι με έναν άνθρωπο που γουστάρω και αγαπώ πάρα πολύ.

- Ηταν συγκινητική η στιγμή του γάμου;
Ηταν πολύ συγκινητική, γιατί δεν το είχα σκοπό. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα παντρευτώ. Ηταν ξεχωριστή… Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα ανέβω τα σκαλιά της εκκλησιάς. Ηταν πάρα πολύ διαφορετικό όλο τούτο.

- Η αλήθεια είναι ότι δηλώνατε ορκισμένος εργένης…
Οντως. Γι’ αυτό δεν το περίμενε νομίζω και κανένας φίλος μου.

- Τι μέτρησε στο να πάρετε την απόφαση να παντρευτείτε;
Βασικά, μια γυναίκα κάνει αυτά που θέλει στη σχέση. Η Αμέλεια με έπεισε ότι μπορεί να είναι καλή μάνα, καλή σύντροφος, να την αφορά η οικογένειά της και όχι το «γύρω-γύρω όλοι».

- Δεν είχατε συναντήσει στην προσωπική σας ζωή αντιστοίχως σε σχέσεις σας στο παρελθόν γυναίκες που να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά;
Κοίταξε, κάθε σύντροφός μου είχε και από κάτι. Ηταν πολύ καλά παιδιά όλες οι γυναίκες που συνευυρέθηκα. Η Αμέλεια νομίζω τα συμπλήρωνε όλα. Είναι μοναδική.

- Τι αγαπάτε περισσότερο στην Αμέλεια;
Την παιδικότητά της, την αγνότητά της και την παντελή έλλειψη πονηριάς που έχει.

- Ηταν έρωτας με τη μια ματιά;
Κανονικότατα. Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας!

- Ουσιαστικά, γνωριστήκατε και παντρευτήκατε μέσα σε ένα χρόνο…
Σε λιγότερο από ένα χρόνο… Ενα χρόνο σχέσης θα κλείσουμε στις 28 Ιουλίου και μέσα σε αυτό το διάστημα παντρευτήκαμε και έμεινε έγκυος.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ

- Σε τρεις μήνες θα έρθει στον κόσμο η κορούλα σας. Πώς νιώθετε;
Δεν ξέρω… Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Πιστεύω ότι μόνον όταν πιάσω το μωρό στα χέρια μου θα αντιληφθώ ουσιαστικά αυτή τη μεγάλη χαρά.

- Φαντάζομαι έχετε ακούσει την καρδιά της στο υπερηχογράφημα… Ηταν μοναδικό το αίσθημα;
Σαφώς, η γυναίκα που κουβαλάει ένα μωρό νιώθει πολύ περισσότερα πράγματα. Νομίζω όμως ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη. Το να… δημιουργείται μια ζωή είναι το μεγαλύτερο πράγμα στη γη που έχει καταφέρει ο άνθρωπος. Η κόρη μου είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου. Το πιστεύω απόλυτα.

- Πότε θα γεννήσει η Αμέλεια;
Πιστεύω ότι η κόρη μας θα μας έρθει γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη. Η γυναικολόγος μάς δίνει δύο εβδομάδες πάνω - κάτω.

- Εχετε δημιουργήσει το παιδικό δωμάτιο; Να θεωρήσω ότι ήδη αγοράζετε ρουχαλάκια ;
Η Αμέλεια έχει ψωνίζει τα πάντα. Ηδη έχουμε πάρα πολλά πράγματα (γέλια).

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

- Ερχομαι στην άλλη όψη σας: έχετε περάσει άσχημα στη ζωή σας;
Πώς δεν έχω περάσει; Εχω περάσει πάρα πολλές δυσκολίες στη δουλειά, αλλά δεν απογοητεύτηκα ποτέ, γιατί ενδόμυχα πίστευα ότι αποκλείεται να μη γίνει κάτι. Δεν θα ξεχάσω ότι πριν από χρόνια είχα πάει σε τρεις συνεχόμενες οντισιόν, με απέρριψαν και στις τρεις και έμεινα άνεργος.

- Ηταν ψυχολογικά επώδυνο;
Ναι, η απογοήτευση ήταν τεράστια αλλά, όταν αγαπάς ένα πράγμα, επιτρέπεις ακόμα και να σε απογοητεύει.

- Περάσατε φάσεις της ζωής σας που δεν είχατε χρήματα;
Φυσικά και το βίωσα… Για πάρα πολλά χρόνια πέρναγα με χίλιες δραχμές την εβδομάδα.

- Πώς τα καταφέρνατε;
Θα σας πω κάτι: οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται τόσο γρήγορα και εύκολα και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν οι λέξεις υπομονή και καρτερικότητα. Με την αρνητικότητα που νιώθουν στις ανάλογες συνθήκες δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα που διώχνουν καθετί καλό και δεν τους συμβαίνουν όμορφα πράγματα. Εγώ πίστευα ότι θα έρθει το καλύτερο.

- Για πόσο διάστημα ζούσατε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση;
Για εννιά χρόνια ζούσα με τέσσερις χιλιάδες δραχμές τον μήνα.

- Είναι φοβερό ότι το βιώνατε για τόσο μεγάλο διάστημα, αν συνυπολογίσουμε ότι τη δεκαετία του ’90 ο βασικός μισθός ήταν γύρω στις εξήντα χιλιάδες δραχμές τον μήνα…
Ηταν σαν να ζω με εκατό ευρώ τον μήνα με τη σημερινή αναλογία. Ημουν όμως πολύ χαρούμενος, είχα στον νου μου μόνο ένα πράγμα που αγαπούσα πάρα πολύ, και ήταν το θέατρο. Κοίταγα μπροστά. Το βράδυ, πριν κοιμηθώ, έκλεινα τα μάτια και φανταζόμουν τον εαυτό μου να παίζει σε ένα έργο που του αρέσει. Ετσι, πέρναγε ωραία ο καιρός.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

- Εχετε κάνει λάθη στη ζωή σας;
Πάρα πολλά… Δεν μπορώ ούτε να τα απαριθμήσω. Αν με ρωτάγατε, θα σας έλεγα ότι έχω κάνει πέντε έξι πράγματα σωστά.

- Ποια είναι αυτά;
Δεν έχω χάσει τον έλεγχο του νου μου, δεν έχω ξεφύγει δηλαδή παρ’ όλες τις πικρίες. Η απογοήτευσή μου δεν με ώθησε να κάνω πράγματα που να μετανιώσω. Επίσης, είμαι ταγμένος σε έναν συγκεκριμένο στόχο, το θέατρο, γιατί το αγαπάω πολύ. Ελεγα στο παρελθόν πως οτιδήποτε και να γίνει εγώ θα παίζω ακόμα και με έναν θεατή, τον ανιψιό μου… Εχω κρατήσει επιπροσθέτως ιερούς δεσμούς με την οικογένειά μου και πέντε έξι φίλους μου που αγαπάω και δεν έχω ποτέ εκθέσει, όπως δεν έχω εκτεθεί ποτέ με δουλειά που έχω αναλάβει να κάνω.

- Μου είπατε θα παίζω έστω και με έναν θεατή… Συνέβη αυτό στην πορεία σας;
Αν ρωτήσετε τον ανιψιό μου που είναι είκοσι δύο ετών σήμερα, θα σας πει ότι έχει ακούσει άπειρους μονολόγους μου και μονόπρακτα μέσα στο σπίτι… Επαγγελματικά επίσης έχει συμβεί σε αρκετά θέατρα. Μην ξεχνάτε ότι εγώ προέρχομαι από off Broadway θέατρα. Εχω παίξει αρκετές φορές μπροστά από έναν μέχρι και έξι θεατές.

- Πώς ήταν ως εμπειρία;
Μια χαρά. Και αυτό θέατρο είναι και μάλιστα πολύ σημαντικό. Η κωμωδία δεν παίζεται με έναν θεατή, όλα τα άλλα έργα παίζονται.

- Μετανιώσατε για τα λάθη σας;
Οχι, δεν μετάνιωσα, γιατί, αν δεν κάνεις λάθη, δεν ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το σωστό. Τα λάθη σε βοηθάνε να επικεντρωθείς στο τι είναι αυτό που θέλεις.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

- Η Ελλάδα πια βιώνει μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Σας φοβίζουν τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα;
Οχι, δεν με φοβίζουν, γιατί δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα θα μπει ποτέ στο περιθώριο. Είναι τέτοιος ο λαός, η γεωγραφική μας θέση και η ψυχολογία των ανθρώπων της που θα βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα περάσουμε λίγο δύσκολα τα επόμενα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.

- Τι σας λείπει σήμερα;
Δεν νομίζω ότι μου λείπει τίποτα πια. Νιώθω πλήρης και είμαι ευτυχισμένος. Νομίζω ότι ένας άνθρωπος, αν είναι υγιής, έχει δουλειά, έναν άνθρωπο να συμπορεύεται και είναι καλά η οικογένειά του, είναι πλήρης.

- Πριν από έναν χρόνο, ανοίξατε το μπαρ «Πινόκιο», που έχει αγαπηθεί τόσο από τους θαμώνες όσο και από τους καλλιτέχνες…
Δόξα τω Θεώ, είναι ένας πολύ ωραίος χώρος. Λειτουργεί από το πρωί μέχρι και το βράδυ και έχει φαγητό και ποτό. Από τον Σεπτέμβριο θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις δυνατά για να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε την προηγούμενη χρονιά.

- Κλείνοντας, ποιο είναι το μεγαλύτερο καλό που έχει έρθει μέχρι τώρα στη ζωή σας;
Νομίζω ότι είναι αυτό που έρχεται, η κόρη μας. Ανυπομονώ να τη γνωρίσω! 

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

- Φέτος, πρωταγωνιστείτε στο «Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, μία από τις πιο εμπορικές παραστάσεις της χρονιάς, η οποία περιοδεύει ανά την Ελλάδα.
Οντως, και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα επισκεφτούμε περίπου εξήντα πόλεις ανά την Ελλάδα και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι είμαστε οι ίδιοι ηθοποιοί που ήμασταν και τη χειμερινή περίοδο στο θέατρο.

- Αισθάνεστε δικαίωση;
Ξέρετε κάτι, όταν ένας άνθρωπος δεν απογοητεύεται, πάντα βρίσκεται ένας φύλακας-άγγελος που θα του δώσει την ευκαιρία να δείξει πραγματικά αν και κατά πόσον αξίζει κάτι. Για μένα ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου η οποία πίστευε ότι μπορούσα να κάνω παραπάνω πράγματα, παρ’ όλο που άλλοι άνθρωποι δεν με πίστεψαν. Η Δήμητρα μου έδωσε τη δυνατότητα δύο φορές να αποδείξω στον κόσμο, στον εαυτό μου και στον χώρο ότι μπορώ να αντεπεξέλθω και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

- Ηταν δύσκολο να αισθάνεστε ότι δεν σας πιστεύουν;
Ο κάθε άνθρωπος για να πειστεί για κάτι πρέπει να το δει. Πίστευα πολύ ότι αξίζω τον κόπο και μου δόθηκε η ευκαιρία να το δείξω.

- Με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου ήσασταν μαζί ερωτικά στο παρελθόν;
Ναι, ήμασταν μαζί πολύ παλιά.

- Είναι πολύ σημαντικό ότι παραμείνατε πολύ καλοί φίλοι, γιατί την είδα και στον γάμο σας…
Η Δήμητρα είναι οικογένειά μου. Ανήκει στην οικογένειά μας. Ανήκει στις εξαιρέσεις των προσωπικοτήτων που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά ασχολούνται με την Τέχνη.
Espressonews.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID