Σπήλαια - παλάτια θαμμένα στη γη!



Εικόνες που κόβουν την ανάσα και θυμίζουν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, είναι εικόνες από μια σπηλιά στην Ουκρανία! Ομάδα σπηλαιολόγων πέρασε αρκετές ώρες στο εσωτερικό της και μαγεύτηκε από την πανδαισία των πολύχρωμων κρυστάλλων, που έμοιαζαν σαν παλάτια θαμμένα μέσα στη γη!

Η σπηλιά Μλίνκι, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στη βορειοδυτική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Τέρνοπιλ, και φυσικά είναι πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες και λάτρεις των σπηλαίων.

Οι εικόνες των πολύχρωμων κρυστάλλων δημιουργούν ένα σπάνιο σκηνικό φυσικής ομορφιάς που μάγεψε ομάδα σπηλαιολόγων, οι οποίοι θέλησαν να την εξερευνήσουν, καθώς και τον φωτογράφο Ολεγκ Γκριγκόρεφ που απαθανάτισε μαγικές στιγμές. Αφού κατέβηκε σε βάθος 12 μέτρων, χρειάστηκε να περιπλανηθεί τρεις ολόκληρες ώρες μέσα από λαβυρίνθους και μονοπάτια, με προσοχή ώστε να μην ακουμπήσει τους κρυστάλλους, καθώς και η παραμικρή επαφή μπορούσε να «ενεργοποιήσει» ένα είδος μύκητα και να τους καταστρέψει. Μαζί με σπηλαιολόγους πέρασε ένα βράδυ στη σπηλιά και όπως δήλωσαν αργότερα, ένιωσαν πως ήταν στον πλανήτη Αρη.

«Είναι αδύνατον να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία η φυσική ομορφιά της σπηλιάς. Πρέπει να τη δεις από κοντά για να καταλάβεις πόσο όμορφη είναι» δήλωσε εκστασιασμένος ο Γκριγκόρεφ και, όπως τόνισε, θα την επισκεφτεί ξανά σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget