Νούσιας: "Εικόνα της κοινωνίας οι πολιτικοί"



Ο Τάσος Νούσιας συγκρίνει την Ελλάδα του 1973 με αυτήν του σήμερα, παίρνοντας αφορμή από την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Σε μια περίοδο κρίσης, οποιασδήποτε μορφής, κυριαρχούν ο φόβος και η αγωνία. Τότε είχες έναν εμφανή εχθρό μπροστά σου να παλέψεις, τη Χούντα. Τώρα έχεις έναν αόρατο εχθρό, αυτό που λέμε αγορές, ο οποίος επισκιάζει όλο τον πλανήτη και όχι μόνο τη χώρα μας.
Φερέφωνά του είναι οι πολιτικοί, αυτοί που κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά. Σε αυτή συγκαταλέγεται και ο φόβος, αν αναλογιστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. που απωθεί την ελπίδα για κάτι καλύτερο. (…) Έχεις αφήσει εδώ και 40 χρόνια αυτό το μεταπολιτευτικό σύστημα να βολεύει τα παιδιά σου, γίνεσαι συνυπεύθυνος στο κομμάτι που σου αντιστοιχεί. Δεν πάλεψες για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο κοινωνικό σύστημα δικαίου, πάλεψες για τη βόλεψη. Οπότε, ένα πολιτικό σύστημα το εκμεταλλεύεται με το χειρότερο τρόπο για την ψηφοθηρία. Οι πολιτικοί μπορεί πολύ εύκολα να πουν: “Εικόνα σου είμαι, κοινωνία και σου μοιάζω”».
Tags

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget