Κι όμως, το σεξ κάνει -αποδεδειγμένα- καλό

Γνωρίζαμε ότι κάνει καλό στη διάθεση, στην πνευματική διαύγεια και ισορροπία, στην ψυχική υγεία.

Ομως το σεξ μπορεί ακόμη να θωρακίσει τον οργανισμό απέναντι σε ευρύτατα διαδεδομένες ασθένειες, όπως προκύπτει από ιατρικές έρευνες.

Δείτε πώς.

Το σεξ σου χαρίζει χρόνια

Βάσει έρευνας που διεξήχθη στην Ιρλανδία (Μπέλφαστ 1997) για περισσότερα από δέκα χρόνια, τα ευρήματα έδειξαν πώς οι άντρες ου έκανα περισσότερο σεξ είχαν ποσοστό θανάτων 50% λιγότερο από εκείνους που δεν έρχονταν σε συχνή σεξουαλική επαφή. Άρα, για μακροζωία, προτίμησε τη σεξουαλική επαφή.

Το σεξ προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Όπως έχουμε ξαναπεί, κατά τη διάρκεια του οργασμού, διαχέεται στον οργανισμό η πολύτιμη ορμόνη τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη σχετίζεται άμεσα με την καλή υγεία των οστών και της μυικής μάζας τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Μάλιστα, πολλές είναι οι γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα τεστοστερόνης για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.

Το σεξ μας προφυλάσσει από τα κρυολογήματα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όσοι κάνουν δύο με τρεις φορές σεξ εβδομαδιαίως, έχουν αυξημένα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι μια βασική ουσία του ανοσοποιητικού συστήματος που παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση διαφόρων ιών που μπορεί να προκαλέσουν κρυολογήματα και έτσι προστατεύει τον οργανισμό τοπικά, στα σημεία εισόδου (μύτη, στόμα, μάτια, αυτιά) όπου εισέρχονται αρχικά διάφοροι μικροοργανισμοί. Άρα, το κρύο, καιρός για δύο, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Το σεξ προλαμβάνει την ακράτεια ούρων

Η σύσφιξη των πυελικών μυών, που είναι οι πρώτοι που συσπώνται κατά την σεξουαλική επαφή, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να προπονούν τους πυελικούς τους μυς (μέσω του σεξ ή των ασκήσεων Κέγκελ), γιατί η περιοχή καταπονείται σημαντικά κατά τις γέννες, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες να αντιμετωπίζουν έντονο το πρόβλημα της ακράτειας των ούρων.

Περισσότερο σεξ για γερά δόντια

Στην περίπτωση που δεν αρνείσαι να καταπιείς το σπέρμα τους συντρόφου σου κατά την σεξουαλική επαφή, μπορείς να προστατεύσεις την υγεία της στοματικής σου κοιλότητας. Συγκεκριμένα, το σπέρμα περιέχει ασβέστιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία και μέταλλα που προστατεύουν τα δόντια. Στην ίδια λογική, η εκσπερμάτωση βοηθά και στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, αφού η έλλειψη εκπερματώσεων φαίνεται πως είναι μια από τις αιτίες εμφάνισής του.

Το σεξ μειώνει τους πονοκεφάλους

Λίγο πριν τον οργασμό (γυναικείο ή αντρικό) αυξάνεται τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα η ορμόνη οξυτοκίνη αλλά και οι ενδορφίνες που έχουν την ικανότητα να ανακουφίζουν άμεσα τον πονοκέφαλο, και τις ημικρανίες.

Προσοχή: όλες οι παραπάνω ευεργετικές ιδιότητες του σεξ φαίνεται να ισχύουν εφόσον οι παρτενέρ τηρούν τις απαραίτητες προφυλάξεις και τους μέγιστους κανόνες υγιεινής. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα ευεργετικά πλεονεκτήματα του σεξ στον οργανισμό χάνονται, μπροστά στις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύουμε να προσβληθούμε κατά τη σεξουαλική επαφή.



Πηγή: stogiatro.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget